ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Γέμισε παπαγαλάκια η Ηρώδου Αττικού

Οποιος περάσει τούτες τις ημέρες από την οδό Ηρώδου Αττικού αμέσως θα διαπιστώσει ότι ο διασημότερος αυτός δρόμος των Αθηνών υπέστη μια «εισβολή». Μια πράσινη «εισβολή» από χιλιάδες… παπαγαλάκια που κάνουν μάλιστα δαιμονισμένο θόρυβο με τις φωνές τους και τους καβγάδες τους. Βρίσκονται παντού, στο Μέγαρο Μαξίμου, στον Εθνικό Κήπο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τα εξωτικά αυτά πουλιά έχουν..
φτιάξει φωλιές στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και έχουν εξοικειωθεί τόσο με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί που πετούν σχεδόν δίπλα τους. Να σκεφτείτε όταν την Τετάρτη το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολογίας τα παπαγαλάκια πετούσαν από πάνω και χαλούσαν τον κόσμο με τα τιτιβίσματά τους.
Το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπλωθεί οι φωλιές τους και έφτασαν έως τον Ευαγγελισμό, ακόμα και στο Αλσος της Χωροφυλακής καθώς και στη Μιχαλακοπούλου και γύρω από το Μέγαρο Μουσικής.
Ρώτησα ένα μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρίας να μου εξηγήσει πώς βρέθηκαν τόσοι πολλοί εξωτικοί παπαγάλοι στην Αθήνα. Είπε ότι οι πρώτοι πρέπει να εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση στον πληθυσμό τους. Οι πράσινοι παπαγάλοι, μου είπε, δεν ήρθαν βεβαίως πετώντας από τη Νότια Αμερική (όπου είναι και η πατρίδα τους) αλλά αναπαράχθηκαν με εκπληκτική ταχύτητα λόγω του ιδανικού κλίματος της Αθήνας, μετά από κάποια, πολύ πιθανή, τυχαία απελευθέρωση. - πηγή: Βηματοδότης