ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί των αστυνομικών στα Σεπόλια

της Γιώτας Τέσση

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο 24χρονων θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Σεπόλια καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών και επαληθεύουν τις καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ χτυπούσαν με χειροπέδες τον Β.Γ. στο κεφάλι..
Ακόμη ένα πειστήριο για την αστυνομική βία που υπέστησαν δύο 24χρονοι στα Σεπόλια τομεσημέρι της Κυριακής 24 Μαΐου φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.». Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε τον Α.Σ. και τον Β.Γ., οι σωματικές βλάβες τους προκλήθηκαν από θλώντα αμβλέα όργανα, το τραύμα στο κεφάλι του Β.Γ. ήταν τριάμισι εκατοστά, ενώ και τα δύο θύματα έφεραν διάσπαρτες εκδορές στο σώμα τους.
Οι γνωματεύσεις του ιατροδικαστή επιβεβαιώνουν πλήρως τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, το οποίο αποδεικνυόταν από βίντεο που έχει καταγράψει τον ξυλοδαρμό των 24χρονων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση με τον Α.Σ. («Του άνοιξαν το κεφάλι και έδιωξαν το ασθενοφόρο», 27/5/2020, «Ο ξυλοδαρμός στα Σεπόλια όπως τον είδε η κάμερα», 29/5/2020).
 
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην efsyn.gr ΕΔΩ