ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ετοιμάζεται η νέα γενιά Μητσοτάκηδων;

Ολοι στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας και κανείς δεν έχει αντίρρηση επί αυτού. Μόνον που όλα έχουν τα όριά τους, ιδιαίτερα όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα σε επίσημη επίσκεψη (και πολύ σοβαρή).
Το documentonews είχε αποκαλύψει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει τον γιο του με τη συνοδεία ενός αστυνομικού στο Ισραήλ με C-27 την..
προηγούμενη της άφιξής του. Ο υιός έγινε δεκτός από την ελληνική διπλωματική αποστολή και βεβαίως οι πληροφορίες δεν είχαν διαψευσθεί.
Αντίθετα, μέσω του επίσημου πρακτορείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβάλλεται το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου με τις συζύγους και τους γιους των δύο πολιτικών. Είναι μάλιστα διαθέσιμο και σχετικό βίντεο!
Καμία αντίρρηση σε σκηνές οικογενειακής ευτυχίας, όταν όμως αυτές είναι έξω από τα επίσημα καθήκοντα και πάντα υπό τους όρους της διαφάνειας και του δημοσιογραφικού ελέγχου. Εξάλλου και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, με τους γιους τους είχαν πάει...
Οι «οικογενειακές στιγμές» μπορεί να έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα, προεκλογικό χαρακτήρα, μπορεί να προωθούνται για «να καεί» ένα ακόμα φάουλ αλλά παραπέμπουν σε οικογενειακές μπίζνες και δημόσιες σχέσεις.
Το μόνο που μπορεί κανείς να φανταστεί - γνωρίζοντας «το τζάκι» της οικογένειας - είναι προσωπικές επαφές, δημόσιες σχέσεις και μια σιγουριά για το μέλλον των παιδιών τους…
Μόνον που αυτό δεν είναι πολιτική, είναι δημόσιες σχέσεις.
Προς το παρόν πάντως βρισκόμαστε στη δεύτερη γενιά Μητσοτάκηδων και Μπακογιάννηδων με πολλά μέλη της οικογένειας σε πολιτικές και «ευνοημένες» θέσεις.
Ίσως είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μετακινείται οικογενειακώς με διαφορετικά αεροσκάφη, ως «βασιλική οικογένεια» με βασιλικό ζεύγος και διαδόχους.
Αυτή δεν είναι «Προεδρευομένη Δημοκρατία», αλλά «Οικογενειοκρατική Δημοκρατία» που μάλιστα ο νυν πρωθυπουργός προσπαθεί να μας την περάσει ως «θεσμό».
Υστερόγραφο:
Σκεφτείτε αν έκανε κάτι τέτοιο, ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιο άλλο προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ... Απλά θα είχαν πέσει να το φάνε και θα μέτραγαν ακόμα και τους καφέδες που επιβάρυναν το ελληνικό κράτος...

- από το documentonews.gr