ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Το γαμώτο ενός καναλάρχη

Ένα από τα πιο δημοφιλή και δηκτικά σχόλια στο διαδίκτυο την περίοδο της καραντίνας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την ενημέρωση, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παρά μονάχα 20 εκατ. ευρώ για διαφήμιση στα Μέσα ενημέρωσης.
Έτσι, ικανοποιημένοι από το..
ζεστό χρήμα οι ιδιοκτήτες Μέσων ενημέρωσης θα ασχολούνταν αντί για τις ελλείψεις και τις αστοχίες, με το κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου ή με τις πλάκες του Μωυσή.
Η αρχική άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει στη δημοσιότητα τόσο τα Μέσα όσο και τα ποσά που διέθεσε κατάφερε να διατηρήσει για λίγο τον ούριο άνεμο στα πανιά του καραβιού.
Τελικά όμως, φαίνεται πως δεν οδήγησε το καράβι σε απάνεμα νερά αλλά στο μάτι του κυκλώνα.
Η δημοσιοποίηση των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν και οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για απίθανες ιστοσελίδες που ξεφύτρωσαν για να λάβουν κρατική χρηματοδότηση μάζεψαν σύννεφα και άρχισαν τις βροντές. Και πού να δοθούν και τα ακριβή ποσά στη δημοσιότητα.
Το ερώτημα πού πήγαν τα λεφτά πλέον δεν ανήκει αποκλειστικά στα χείλη της αντιπολίτευσης αλλά διατυπώνεται σε κάθε δημοσιογραφικό γραφείο. Οι επιτελείς των Μέσων που πήραν χρήματα - υπαρκτών και με εργαζόμενους - ακούνε να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους ιλιγγιώδη ποσά που διακινούνται ως φήμες - αδιάψευστες μέχρι στιγμής - για σειρά «εξυπηρετήσεων» προς... λαθρεπιβάτες.
Και πλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο περιμένει τον ανασχηματισμό, δεν έχει να βασανίζει το κεφάλι του μόνο με τις ευθύνες του για το δημόσιο χρήμα που κατέληξε σε ορισμένες περιπτώσεις σε ανύπαρκτα Μέσα, αλλά και για το μένος όσων συνειδητοποιούν πως πήραν ψίχουλα για να πάρουν χρήματα κάποιοι «ημέτεροι».
Δεν είναι και λίγο να είσαι καναλάρχης, να ταϊζεις 500 στόματα και να ανακαλύπτεις, είτε ότι δεν πήρες φράγκο από τα 11 εκατ. ευρώ για να πάρει ο Φουρ Φουρ είτε ότι μάλλον πήρες λιγότερα από έναν και μόνο δημοσιογράφο...

- από το editorial του σάιτ ieidiseis.gr