ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πέθανε ο Νίκος Σπυρόπουλος των "Σπυριδούλα"

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Σπυρόπουλου, που πέθανε σε ηλικία 63 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Την ανακοίνωση έκανε ο Δημήτρης Πουλικάκος στο Facebook.
Ο Νίκος Σπυρόπουλος μαζί με τον αδελφό του Βασίλη, ήταν ο σταθερός πυρήνας του συγκροτήματος Σπυριδούλα που έγραψε ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή..
Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή.
Το όνομα του συγκροτήματος, ήταν δανεισμένο από την τραγική ιστορία της 12χρονης Σπυριδούλας Ράπτη την οποία σιδέρωσαν τα αφεντικά της, τον Αύγουστο του 1955.

Η συνεργασία με τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα έδωσε την πρώτη του συναυλία στο κινηματοθέατρο Κνωσός. Στο κοινό βρισκόταν και ο Δημήτρης Πουλικάκος ο οποίος πρότεινε στον Παύλο Σιδηρόπουλο να τους συναντήσει καθώς γνώριζε ότι ήταν έτοιμες οι συνθέσεις του «Φλου». Δύο μέρες μετά έγινε η συνάντηση όπου αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Παύλος Σιδηρόπουλος στις συναυλίες τους.
Ο δίσκος που κυκλοφόρησε το 1979, παρότι είχε αποσπάσει θετικές κριτικές, δεν είχε πουλήσει πάνω από 5.000 αντίτυπα, ωστόσο μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς και έχει χαρακτηριστεί ως ο «σημαντικότερος δίσκος του ελληνικού ροκ».

Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια

Το 1982 το συγκρότημα αντιδρώντας στο κύμα του "νεορεμπέτικου" κυκλοφόρησε τον περίφημο δίσκο "Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια" το ομώνυμο τραγούδι του οποίου αποτελούσε σφοδρή επίθεση στις διάφορες κομπανίες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους την εποχή εκείνη.
Τρία χρόνια μετά και κάμποσες ανακατατάξεις μελών, το συγκρότημα διαλύθηκε και οι Σπυρόπουλοι έφτιαξαν στα τέλη του '86 την Συμμορία.



- πηγή: loaded.gr