ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Καταδικάζουν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Aνακοινώσεις έβγαλαν παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ για το το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ («Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;» - δείτε ΕΔΩ), που σχολιάζει την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Συγκεκριμένα:
➤ Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουν το βίντεο που προσβάλει τους δημοσιογράφους..
και τους εμφανίζει να χρηματίζονται. Από την πρώτη στιγμή ζητάμε διαφάνεια αλλά και τα κριτήρια επιλογής για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα είναι για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι ο εύκολος στόχος.
➤ Νέα ΕΣΗΕΑ: Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κόμμα που ως κυβέρνηση έκλεισε το Mega, προσπάθησε να εξαφανίσει το ΔΟΛ, εξαθλίωσε το δημοσιογραφικό κλάδο και συναλλάχθηκε με εκλεκτούς του εργοδότες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μιλά σε τηλεοπτικό του σποτ για ειδήσεις που εξαγοράζονται.
Κατηγορεί συλλήβδην το δημοσιογραφικό κλάδο χωρίς ίχνος ντροπής προφανώς κρίνοντας από πρακτικές που εφάρμοσε κατά κόρον το κόμμα Τσίπρα στο παρελθόν. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσιογραφικό κλάδο έχει πρόθυμους κολαούζους του, τους Ενωμένους Δημοσιογράφους της Μαρίας Αντωνιάδου και τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Σταύρου Καπάκου που διοικούν την ΕΣΗΕΑ.
Αντί να ενδιαφερθούν για την εξαθλίωση των δημοσιογράφων το μόνο τους μέλημα είναι πως θα πάρουν χρήματα οι εργοδότες αλλά και με ποιο τρόπο θα τα πάρουν για να ικανοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι δημοσιογράφοι είναι ιδιοκτήτες.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή το ανεκδιήγητο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να διασώσει τη τιμή του κλάδου και να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα το κατάπτυστο σποτ που διανέμει. Ας βρει άλλους τρόπους να λύσει τις διαφορές του με την κυβέρνηση. Τον ενημερώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, όσο και αν είμαστε εξαθλιωμένοι όσο και αν ενοχλούμε.