ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η Γιάννα Παπαδάκου προσφεύγει (και) στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Σε κυβερνητικό φιάσκο οδηγείται, πλέον, η προανακριτική μετά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο απέρριψε την πρόταση της πλειοψηφίας για κλήση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και..
της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση που είχαν λάβει Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής.
Έκανε λόγο για απόφαση κόλαφο από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και σημειώνει ότι « αποκαλύφθηκαν οι παράνομες και σκόπιμες μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που ήθελαν με αυτές να αποκλείσουν από την εξέτασή τους ως μάρτυρες τη Γιάννα Παπαδάκου και τον Ιωάννη Φιλιππάκη».
 Μετά την πολιτική θύελλα αλλά και τις έντονες επικρίσεις, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με ανακοίνωσή της εκφράζει την πρόθεσή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον όσων τις τελευταίες ημέρες διαπόμπευσαν το όνομα της μεθοδεύοντας εν γνώσει τους την κλήση της ως ύποπτης και όχι ως μάρτυρα στην προανακριτική. Αναλυτικά:
«Η απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής δικαιώνει το αίτημά μου, μέσω του συνηγόρου μου Δημ. Τσοβόλα ότι δεν είναι δυνατή η κλήση μου ως ύποπτης  από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η επί ημέρες διαπόμπευσή μου, όμως ως ''ύποπτης'' για την δήθεν σκευωρία των δυο μεγάλων  σκανδάλων της Νοβάρτις και της λίστας Λαγκάρντ από εκείνους που εν γνώσει  τους μεθόδευσαν την κλήση μου ως ύποπτης και όχι ως μάρτυρα ,παραβιάζει τα δικαιώματά μου και θα κριθεί από τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!
Τους καλώ για άλλη μιά φορά να με καλέσουν ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια! Αν δεν την φοβούνται να κληθώ για τους φέρω τα έγγραφα , που έχω στη διάθεσή μου σε βάρος των συκοφαντών μου!
Τα έγγραφα , που  πρόσφατα παρέλαβα νομίμως από τη δικογραφία της Βουλής μου αποκάλυψαν , πάντως, ότι εκείνοι που μεθόδευσαν την κλήση μου ως «ύποπτης» ήθελαν να πετύχουν εκτός από το ξέπλυμα των σκανδάλων της Νοβάρτις και της λίστας Λαγκάρντ και το ξέπλυμα του σκανδάλου της πώλησης των ακινήτων της Εθνικής (ΠΑΝΓΑΙΑ)...
Η δημοσιογραφική έρευνα όμως συνεχίζεται!»
Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και ο εκδότης, Ιωάννης Φιλιππάκης, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «έπεσε η αυλαία της πρώτης πράξης φαρσοκομωδίας που παρακολουθούμε, εδώ και μήνες, στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την, κατά τα άλλα, εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση της Novartis» (δείτε ΕΔΩ).