ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να δώσει τη λίστα με τα ποσά που διένειμε στα ΜΜΕ

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ από τιςκυβερνητικές καμπάνιες για τον κορονοϊό, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Κατέθεσα σήμερα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων..
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται. Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:
«Την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς και ενώ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε Μέσο.
Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες.Κατέθεσα σήμερα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται. Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε. Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπός του, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει...»
Ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη να καταθέσει:
Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν
α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.ά.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού,
β) τα ποσά που έλαβαν,
γ) ο τρόπος, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και η διαδικασία υπολογισμού τους.