ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Aπαντήσεις τώρα για τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ

Ανακοίνωση της παράταξης (ΕΣΗΕΑ) «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος»:
Η "Συσπείρωση" από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την πρωτοφανή διαδικασία της αδιαφανούς χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης, με πρόσχημα της εκστρατεία ενημέρωσης για τον covid 19, στην οποία προχώρησε..
η κυβέρνηση καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατικού ελέγχου.
Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του έντυπου Τύπου με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια όπως εδώ και μήνες έχει υποσχεθεί, αλλά αρνείται να υλοποιήσει, κατέφυγε σε ρουσφετολογικές πρακτικές που θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του πελατειακού κράτους.
Χρηματοδότησε ανύπαρκτες και αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες, παραβιάζοντας ακόμη και τον νόμο που προβλέπει ενίσχυση μόνο όσων περιλαμβάνονται στο επίσημο μητρώο ιστοσελίδων, ενώ ξόδευσε κατά το δοκούν τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων με τρόπο προκλητικό, χωρίς να λάβει υπ' όψιν οποιοδήποτε κριτήριο (αριθμός εργαζομένων, επισκεψιμότητα ιστοσελίδων, ποσοστά τηλεθέασης, πωλήσεις εντύπων).
Την ίδια στιγμή απέκλειε από τη χρηματοδότηση μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν της ήταν αρεστά επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή καθεστωτική νοοτροπία.
Με τον τρόπο αυτό κατέφυγε σε μια χυδαία προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης και διασπάθισης δημόσιου χρήματος και κατάφερε ακόμη ένα πλήγμα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος καλεί τον δημοσιογραφικό κόσμο και τα συνδικαλιστικά όργανά του να υπερασπισθούν την τιμή και την αξία της δημοσιογραφίας, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ και να δόσει απαντήσεις για τα κριτήρια με τα οποία κατένειμε τα 20 εκατ. Ευρώ.
Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος