ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Οι τράπεζες ψάχνουν διέξοδο για το «ατύχημα»

Μαθαίνω πως παρεμβάσεις προς την ALPHA και την Πειραιώς να υπαναχωρήσουν από την απαίτησή τους να πάρουν αυτές τα χρήματα αποζημιώσεων και δεδουλευμένων των 850 πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» έγιναν από κορυφαίο συνεργάτη του πρωθυπουργού ,αλλά και από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι τράπεζες δηλώνουν πως θέλουν να απεμπλακούν φοβούμενες και την οργή που έχει να ξεσπάσει από
πλήθος έγκυρων και γνωστών δημοσιογράφων αν το πάνε για ρήξη. Γνωρίζουν ήδη πως γι αυτές η υπόθεση είναι νομικά χαμένη και διαρρέουν πως πρόκειται για «ατύχημα» αφού οι νομικές τους υπηρεσίες κινήθηκαν χωρίς να ενημερώσουν τις διοικήσεις (αν θέλουμε τις πιστεύουμε).
Η λύση που προκρίνουν είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή. Ένα κείμενο 20 λέξεων που να αναφέρει ρητά πως για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν πριν το νόμο Παρασκευόπουλου ισχύουν οι προγενέστερες ρυθμίσεις που πρόβλεπαν πως το 65% πηγαίνει στους εργαζόμενους.
Αν η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει διέξοδο όπως διατείνεται, χωρίς να ψάχνει τη λύση να την δώσουν οι τράπεζες, η Γεννηματά είναι σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπλύνει την ντροπή του νόμου του, υποθέτω το ΚΚΕ θα είναι υπέρ, ο Στουρνάρας δεν θα «αναμιχθεί», ο Σταικούρας δεν θα κάνει ανακοπή υπέρ του δημοσίου, είναι πιθανό να ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια στις 17 Ιουλίου.
Ίδωμεν…

Βαγγέλης Σιαφάκας / fb
αρχισυντάκτης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011)