ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Εκείνος που τελικά (και επιτελικά) εκτίθεται είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ευεξήγητη μυστικοπάθεια

του Παντελή Μπουκάλα
Ωραίες λέξεις και οι δύο: Δημοκρατία και Διαφάνεια. Κι έχουν και το γνώρισμα να αρχίζουν από το ίδιο γράμμα, το δέλτα, και να τελειώνουν με ένα άλλο ίδιο, το άλφα. Δέλτα και άλφα λοιπόν. Δηλαδή Δ.Α. Το οποίο σημαίνει «Δεν Απαντώ», όπως γνωρίζουμε δα όλοι οι καταναλωτές δημοσκοπήσεων. Και ιδού που λύνεται το μυστήριο και καταλαβαίνουμε επιτέλους την πεισματώδη..
άρνηση του κ. Στέλιου Πέτσα να κοινοποιήσει τo ποσό που έλαβε κάθε μέσον για να διαφημίσει τον κατ’ οίκον αντιπανδημικό εγκλεισμό μας. Γοητευμένος από το οιονεί ομοιοκάταρκτον και ομοιοτέλευτον Δημοσιογραφίας και Διαφάνειας, και από αντίδραση σε όσους αφελείς αξιώνουν τη δημοσίευση των σχετικών στοιχείων, κατέληξε να μονολογεί νυχθημερόν «Δέλτα Αλφα, Δέλτα Αλφα, Δεν Απαντώ, Δεν Απαντώ, Δεν Απαντώ». Ε, δεν απαντά. Λογαριασμό θα μας δώσει;
Στα γκάλοπ το Δ.Α. έπεται του Δ.Γ., του «Δεν Γνωρίζω». Στην περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ισχύει φυσικά το «δεν γνωρίζω». Ξέρει και παραξέρει. Δεν αποφάσισε μόνη της η «ανάδοχος εταιρεία» Initiative Media ποια ενημερωτικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοσταθμοί, κανάλια, ιστοσελίδες) έχουν τα απαιτούμενα προσόντα για να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκστρατεία, ούτε ποιο ποσοστό των διανεμηθέντων 20.000.000 ευρώ αντιστοιχούσε εύλογα (δηλαδή τίμια) στις υπηρεσίες του καθενός, ανάλογα με τις πωλήσεις, την τηλεθέαση ή την επισκεψιμότητά του.
Αν όντως αποφάσισε μόνη της η εταιρεία, τότε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ οφείλει να την εγκαλέσει δίχως καθυστέρηση και σκόντο. Να απαιτήσει καθαρές εξηγήσεις για την απόφασή της να σπαταλήσει το δημόσιο χρήμα, προσφέροντάς το σε μέσα της ομογένειας (από εκεί θα πληροφορούνταν ο κάτοικος της Ελλάδας τι πρέπει να κάνει;) ή σε μπλογκ βυθισμένα στον λήθαργο από τη στιγμή της γέννησής τους, όπως του κ. Μένιου Φουρθιώτη, και να το στερήσει ετσιθελικά από μέσα με πραγματική παρουσία στον χώρο, όπως του κ. Κώστα Βαξεβάνη και του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου. Και να απαντήσει με στοιχεία στις εντεινόμενες και πολλαπλασιαζόμενες καταγγελίες για εξυπηρέτηση κομματικών φίλων, κουμπάρων και, κυρίως, κολάκων-προπαγανδιστών.
Α ναι. Η εταιρεία, αυθαιρέτως δρώσα, εξέθεσε τον κ. Πέτσα. Ο κ. Πέτσας όμως δεν είναι απλώς υφυπουργός. Είναι υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, από τον οποίο παίρνει τις εντολές του καθ’ εκάστην και στον οποίο αναφέρεται. Κατά συνέπεια, εκείνος που τελικά (και επιτελικά) εκτίθεται είναι ο ίδιος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

- το κείμενο του Π. Μπουκάλα είναι από την Καθημερινή (17.6.2020)