ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ρεπορτάζ- κόλαφος του Guardian για καμπάνια Πέτσα και voucher Βρούτση

Κάνει λόγο για έλλειμμα ηθικής εξουσίας και διαφάνειας

Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα του η βρετανική εφημερίδα TheGuardian αναφέρεται εκτενώς σε όλες τις σκανδαλώδεις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση στην σκιά της επιτυχούς διαχείρισης του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας, κάνοντας μνεία στην καμπάνια του Στ. Πέτσα των 20 εκατ. ευρώ προς τα ΜΜΕ αλλά..
και στο φιάσκο με τα voucher κατάρτισης του Γιάννη Βρούτση.
Μέχρι στιγμής η έλλειψη διαφάνειας της Ελλάδας στα δημόσια οικονομικά της έχει περάσει απαρατήρητη εκτός των συνόρων της. Αλλά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ταμείο ανάκτησης Covid-19 που θα μπορούσε να στείλει περίπου 32 δισ. Ευρώ στη χώρα, αυτό δεν θα παραμείνει έτσι”, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, την ώρα που τα θέματα αυτά φθάνουν με ερωτήσεις της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν.
Η εντύπωση ότι η διοίκηση χειρίζεται σκοτεινούς λογαριασμούς ενώ ζητά από εκατομμύρια επιχειρηματίες και εργαζόμενους να αιμορραγούν προς όφελος όλων δεν είναι βιώσιμη. Η κυβέρνηση χρειάζεται ηθική εξουσία για την επιβολή δαπανηρών αποφάσεων. Και παρόλο που αυτά τα σκάνδαλα δεν έχουν συγκλονίσει ακόμη το κοινό, καθώς η ύφεση δαγκώνει, θα αποκτήσει νέα σημασία”, αναφέρει ο Guardian και τονίζει:
Δεν υπάρχει έλλειψη προκλήσεων στο μέλλον για την Ελλάδα, είτε πρόκειται για κοροναϊούς, οικονομικούς ή ακόμη και γεωπολιτικούς. Η ελληνική κλεπτοκρατία, σύμφωνα με τα λόγια του 2015 του πρώην γερμανού αντιπροέδρου, «λεηλάτησε τη χώρα για χρόνια», ενώ η ΕΕ «στάθηκε και τους παρακολουθούσε να το κάνουν». Πέντε χρόνια μετά, φαίνεται ότι λίγα έχουν αλλάξει”, τονίζει.

- διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Guardian