ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Eπιλεκτική ευαισθησία

Μέσω πηγών της Κουμουνδούρου, η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει θέση απέναντι στην κριτική από το συνδικαλιστικό όργανο σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα 20 εκατ. Πέτσα στα ΜΜΕ.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες, Παρασκευή, αφορά στην υπόθεση με τις περιβόητες καμπάνιες «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» και τα χρήματα που έχουν δοθεί ακόμη και σε..
ανύπαρκτα ΜΜΕ. Η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να πιέσει περαιτέρω την κυβέρνηση να δώσει τη λίστα με τα χρήματα στη δημοσιότητα, προκάλεσε αντιδράσεις από κυβέρνηση και κόμματα, αλλά και από την ΕΣΗΕΑ.
Απαντώντας στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «επιλεκτική ευαισθησία» και κατηγορούν την ΕΣΗΕΑ ότι δεν «επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη».
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χαρακτηριστικά: Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΗΕΑ έστειλε άμεσα επιστολή προς τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, όμως δεν είχε δείξει μέχρι στιγμής την ίδια... ταχύτητα αντίδρασης στο βασικό θέμα της επικαιρότητας: ποίοι, γιατί και πόσα χρήματα πήραν από την καμπάνια Πέτσα για τον κορονοϊό.