ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα από τον Μεγάλο Περίπατο

Mποτιλιάρισμα, νεύρα και αγανάκτηση ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των αλλαγών για τον «Μεγάλο Περίπατο» που ξεκίνησαν από την Κυριακή.
Η Βασ. Σοφίας και η Πανεπιστημίου έγιναν ουσιαστικά απροσπέλαστες για τα οχήματα, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά όλοι οι πέριξ του κέντρου δρόμοι, όπως..
η Βασ. Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Βασ. Κωνσταντίνου, η Μεσογείων, η Καλλιρόης και η Συγγρού. Λόγω του χάους που προκλήθηκε στο κέντρο, κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν ακόμη και στην Εθνική Οδό.
Οι λωρίδες αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Πανεπιστημίου είναι πλέον δύο, αφού οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.
Οι οδηγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς όπως αναφέρουν οι αλλαγές φαίνεται πως έχουν γίνει χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί το χάος στο κέντρο. Όπως τονίζουν για απόσταση ενός 15λεπτου κάνουν 45 λεπτά και ζητούν να υπάρξει άμεσα κάποια λύση. Πολλές είναι και οι αντιδράσεις από εμπορικά καταστήματα, καθώς σημειώνουν πως οι αλλαγές θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, ιδίως σε καταστήματα, των οποίων τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα βαριά και απαιτείται αυτοκίνητο, ώστε να γίνει η μεταφορά τους, όπως καταστήματα χονδρικής με σιδηρικά, χρώματα, υδραυλικά, βιομηχανικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.
Καταστηματάρχες σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους σημειώνουν πως οι αλλαγές θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε κλείσιμο, ενώ και οι ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης μέσα στο εμπορικό τρίγωνο ανησυχούν ότι τα μέτρα θα περιορίσουν δραστικά την πελατεία τους. Ο κ. Θεόδωρος Ρέππας, επικεφαλής της επιτροπής καταστηματαρχών που ιδρύθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, σημειώνει πως «η οδός Αθηνάς ήταν πάντα οδός του επαγγελματία. Σε αυτούς είναι προσανατολισμένα τα μαγαζιά της, όπως και πολλά καταστήματα στο νότιο τμήμα της Ερμού. Απαγορεύοντας τα οχήματα, διώχνουμε τους επαγγελματίες από τους εμπόρους των οδών Αθηνάς και Ερμού. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει 10-20 κιλά χρώμα, ένα έπιπλο, μια μπανιέρα, βαριά εργαλεία και μηχανήματα, γλάστρες με φυτά, τρίμετρες και τετράμετρες σωλήνες με το μετρό ή το λεωφορείο». «Αν το σχέδιο προχωρήσει, το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα της περιοχής θα κλείσουν και θα υποκατασταθούν από μπαρ, εστιατόρια και καφενεία».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook στην Κυριακή, σημείωσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα χρειαστεί υπομονή, αλλά «θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
- πηγή: tvxs