ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Εξώδικο Documento σε Initiative - Πέτσα

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε το Documento στην ιδιωτική εταιρεία Initiative και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τον αποκλεισμό της εφημερίδας και των σάιτ documentonews.gr και koutipandoras.gr από την καμπάνια για τον κορονοϊό.
Το Documento καλεί την εταιρεία και τον Στέλιο Πέτσα πρώτον να ζητήσουν συγγνώμη για τα περί αποκλεισμού των τριών μέσων..
λόγω δήθεν της διαρροής ψευδών ειδήσεων σχετιζόμενων με τον κορονοϊό και δεύτερον να δώσουν επιτέλους στη δημοσιότητα τη λίστα με τα χρήματα που έχουν διαθέσει σε κάθε μέσο ενημέρωσης.
Στο εξώδικο αναπτύσσονται οι λόγοι για τους οποίους ο αποκλεισμός του Documento, αλλά και των ιστοσελίδων documentonews.gr και koutipandoras.gr, από την διαφημιστική εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» και στη συνέχεια «Μένουμε Ασφαλείς» όχι μόνο εγείρει πληθώρα ζητημάτων συνταγματικής νομιμότητας, ισότητας, διαφάνειας, ελευθέρου ανταγωνισμού, αλλά εγείρει και ζήτημα αστικών και ποινικών ευθυνών. Με το εξώδικο καλείται η εταιρεία, να παράσχει εγγράφως μέσα σε διάστημα πέντε ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου την υποβληθείσα πρότασή της για την κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του εν λόγω επικοινωνιακού προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επιπλέον ζητείται να αποσταλεί, ο κατάλογος των Μέσων στα οποία τελικώς διανεμήθηκε το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και το ποσόν, που έκαστο εξ αυτών έλαβε, αλλά και το ποσό το αναλογικώς δικαιούται κάθε ένα από τα τρία Μέσα (Documento, documentonews.gr, koutipandoras.gr) επί τη βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και τους λόγους αποκλεισμού τους από τη διανομή του επίμαχου ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
- περισσότερα στο documentonews ΕΔΩ