ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Τι γύρευαν Πέτσας, Ζούλας και Γαμπρίτσος στην ΕΡΤ3

Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 βρέθηκε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στη Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος, από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Γαμπρίτσο.
Ο Στ. Πέτσας ξεναγήθηκε..
από τον Γενικό Διευθυντή, Φίλιο Στάγκο, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με διευθυντικά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης κατά την οποία ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς που αφορούν στο νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα και στο χρονοδιάγραμμα επίλυσης του χρονίζοντος κτηριακού προβλήματος. Στο πενταετές Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο (2020-2024) που ενέκρινε πρόσφατα, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης επί της Λεωφόρου Στρατού, μεγάρου που θα συστεγάσει τις κατακερματισμένες εγκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3.
«Συγκρατήσαμε δύο βασικά πράγματα», δήλωσε ο Πέτσας. «Παρουσιάστηκε η ταυτότητα του προγράμματος της ΕΡΤ3 με έμφαση στην περιφέρεια και στην εξωστρέφεια, γιατί βλέπουμε την Θεσσαλονίκη όχι ως τη συμπρωτεύουσα του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, αλλά ως την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, δηλαδή μιας αγοράς 50 εκ. κατοίκων. Η Θεσσαλονίκη, με μοχλό της ΕΡΤ3, μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Επίσης, συζητήσαμε για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που είναι το κτηριακό, και αποφασίστηκε η επέκταση και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Στρατού».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Πέτσας και για τη νέα φυσιογνωμία της ΕΡΤ3, η οποία προβλέπεται να μετεξελιχθεί σε ένα κανάλι προβολής κυρίως της ελληνικής περιφέρειας με στοχευμένες εκπομπές που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με έμφαση σε θέματα νεολαίας, περιβάλλοντος, τεχνολογίας, έρευνας και απόδημου ελληνισμού, ενώ παράλληλα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συμπαραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων με αντίστοιχους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς χωρών της Ν.Α. Ευρώπης.