ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Η Mαλβίνα των τραγουδιών


Το ERTFLIX προβάλλει ένα αρχειακό διαμάντι από την εκπομπή της αξέχαστης Μαλβίνας Κάραλη «Οι νότες και τα λόγια» με καλεσμένο τον νεαρό τότε συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού, Χρήστο.. Νικολόπουλο με το μπουζούκι του σε μεγάλες επιτυχίες όπως οι «Νταλίκες», «Όλες του Κόσμου οι Κυριακές», «Μια γυναίκα μπορεί». Τον συνοδεύουν μεταξύ άλλων, οι φωνές της Γλυκερίας, της Ελένης Βιτάλη, καθώς και του Λεωνίδα Βελλή.
 Σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη, το σχεδόν α λα Μανχάταν σκηνικό, φιλοξένησε πολλούς ακόμα καλλιτέχνες, από την Ελένη Δήμου και τη Μαρίζα Κωχ μέχρι τον Δημήτρη Λάγιο, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Απόστολο Καλδάρα.
Καθώς περνούν τα χρόνια και αθροίζονται οι απώλειες σαν ελλείψεις κι όχι σαν μνημόσυνα – δεν θα το ήθελε κι η Μαλβίνα με το μαύρο καρέ και το έντονο eyeliner – η πολυδιάστατη Κάραλη γράφει, σβήνει, ξαναγράφει, αγαπάει, τραγουδάει και κάπου ανάμεσα, κάνει και το πρώτο της τηλεοπτικό ντεμπούτο στην ΕΡΤ του 1989. Μια μουσική εκπομπή με συνεντεύξεις και ξεχωριστούς καλεσμένους.
Σύντομα στο ERTFLIX θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις εκπομπές αυτές από το Αρχείο της ΕΡΤ ενώ η εκπομπή με τον Χρήστο Νικολόπουλο είναι ήδη διαθέσιμη στην κατηγορία «Η ΕΡΤ ΘΥΜΑΤΑΙ», καθώς τέτοιες μέρες τον Ιούνιο του 2002, η Μαλβίνα Κάραλη ανηφόρισε στου παραδείσου τα μπουζούκια.