ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Διαδηλώσεις για το αντεργατικό νομοσχέδιο - Παρόντες οι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν οι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος..

του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση νομοθετεί «περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μισθό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα και θα επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.
Σε δηλώσεις η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας οτι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».
Λόγω των συγκεντρώσεων είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας.
Στη Θεσσαλονίκη οι απεργιακές κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή.