ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο δρόμος προς τους πολίτες δευτέρας κατηγορίας, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις


Το πασαπόρτι του εμβολιασμού θα μας βάλει σε μπελάδες…

του Χρήστου Ξανθάκη 

Πρώτος βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το έθεσε ως υποθετικό παράδειγμα, μιλώντας στη Βουλή:
«Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της.. εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας».
Ακολούθησε αυτή η καρτουνάρα που έχουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μας έτριψε στα μούτρα τις νομικές της γνώσεις και απόψεις:
«Πέραν από την προστασία της δημόσιας υγείας, το Σύνταγμα κατά κανέναν τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του άλλου. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας, είναι ο άλλος. Επομένως είναι πολύ εσφαλμένη αυτή η αντιμετώπιση και δεν νομίζω ότι υποστηρίζεται σοβαρά από συνταγματολόγους ή και από άλλους. Από κανέναν».
Και για να τριτώσει το καλό, μπούκαρε στη συζήτηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας:
«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του.
Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».
Ορίστε λοιπόν αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες:
Πάμε με χίλια προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα προσφέρει προνόμια, όχι δεν θα προσφέρει προνόμια θα προσφέρει διευκολύνσεις, όχι δεν θα προσφέρει διευκολύνσεις θα προσφέρει ανέσεις, όπως και να το γράψει κανείς στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει:
Εγκαινιάζεται ένα σύστημα με πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας!
Με αφορμή τον κορωνοϊό, δεν αντιλέγω, μιλάμε τώρα για πολύ σοβαρή αφορμή. Αλλά και άλλες αφορμές μπορούν να βαφτιστούν σοβαρές στη χώρα του Στέλιου Πέτσα και ανάλογα με την περίσταση να λειτουργήσουν ως κόσκινα. Από εδώ η ήρα, από εκεί το στάρι...
Γιατί όχι δηλαδή να μη σκάσει μύτη αύριο μεθαύριο ένας μαγαζάτορας που θα ζητάει από τους πελάτες του ποινικά μητρώα; Μπορεί κι αυτός να υποστηρίξει με βάση την επιχειρηματολογία της Σακελλαροπούλου ότι οι πρώην κρατούμενοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του άλλου, άρα υπάρχει ένα όριο στην ελευθερία τους, επομένως σύρε αλλού ρε βλάκα να σε σερβίρουν φρέντο, εδώ δεν είναι άντρο της ανομίας…
Και είναι και βαθιά ταξικό το μέτρο, επίσης. Καθότι δεν πρόκειται να έχουμε εκατό τοις εκατό εμβολιασμό συντόμως, οπότε θα προστεθεί και εξαίρεση ότι τα προνόμια, οι διευκολύνσεις, οι ανέσεις θα αφορούν και σε όσους έχουν στα χεράκια τους αρνητικό τεστ. Ποιοι είναι λοιπόν εκείνοι που μπορούν να τεστάρονται κάθε τρεις και λίγο (20 ευρώ το ράπιντ, 60 ευρώ το μοριακό) σε ιδιωτικά εργαστήρια και να μην υπολογίζουν το κόστος; Οι προλετάριοι του Κωστή Χατζηδάκη με τίγκα το πορτοφόλι στα ρεπό; Ή μήπως οι κάτοικοι Βορείων Προαστίων, ακόμη πιο χαρούμενοι τώρα που μειώθηκε δραστικά ο ΕΝΦΙΑ στα τσαντίρια τους;

Υ.Γ.: Το πιο ενδιαφέρον αυτής της ιστορίας είναι η συμμαχία που θα προκύψει κόντρα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα φέρει κοντά δεξιές και αριστερές δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα έχει άφθονη πλάκα να βαδίζουν χέρι χέρι άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες θα παίζανε ξύλο!