ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Η πατριδογνωσία του αίματος - Οδός Κανάρη (Κολωνάκι)


Ερώτηση
: Τι συνδέει τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (1930), μια εκλεκτικιστική πολυκατοικία στο Κολωνάκι, την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από.. την πολιτική και την απονομή του Βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας στον Γιώργο Σεφέρη;
Απάντηση: Ένα ερωτικό έγκλημα, που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 1963 στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Κανάρη και συντάραξε την κοινή γνώμη της εποχής.
Στο νέο (#84) τεύχος του μηνιαίου free press της Αθήνας «Η Πόλη Ζει» και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής στήλης μου «Η πατριδογνωσία του αίματος», δημοσιεύεται το άρθρο: «Οδός Κανάρη (Κολωνάκι): Την σκότωσε γιατί την αγαπούσε»
Η στήλη παρουσιάζει κάθε μήνα έναν τόπο της Αθήνας, όπου τα ανθρώπινα πάθη και η Ιστορία διασταυρώθηκαν με τη βία και τον θάνατο. Πρόκειται για μια καταγραφή των σκοτεινών πλευρών της αθηναϊκής πατριδογνωσίας, απ' όπου αναβλύζει η απωθημένη αστεακή «μνήμη του αίματος».