ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Στο έλεος των εργοδοτών


Χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα επίμαχα άρθρα στη Βουλή (σ.σ.: η κατάθεσή του αναμενόταν Παρασκευή βράδυ, μετά από την έκθεση του ΓΛΚ) το εργασιακό νομοσχέδιο που καθιερώνει.. 50 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, προβλέποντας εργασία με απλήρωτες υπερωρίες 2 ωρών ημερησίως από τους εργαζόμενους και για διάστημα έξι μηνών.
Το νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη “για την προστασία των εργαζομένων” εμπεριέχει τουλάχιστον δέκα σημαντικές αλλαγές, που έχουν χαρακτηριστεί “αντεργατικές” και οδηγούν σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά και περιστολή μιας σειράς δικαιωμάτων (εργαζομένων και συνδικάτων), όπως είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο μειώνονται τα εισοδήματα των εργαζομένων που θα εργαστούν 10 ώρες και θα αμείβονται για 8 ώρες, ενώ αυτό το χαμένο εργατικό εισόδημα προβλέπεται ότι θα αντισταθμίζεται με ρεπό στο επόμενο εξάμηνο και ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. (περισσότερα στο avgi.gr ΕΔΩ)