ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ποιος πλήρωσε ρήτρα διακόσια χιλιάρικα (ευρώ, όχι ρεπό!) για να σπάσει τη ρήτρα σε συμβόλαιο γνωστής τηλεπερσόνας;


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο


* Αύριο δεν θα μας διαβάσετε, μιας και συμμετέχουμε κι εμείς στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα...Απεργούμε από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

* Αιτία φυσικά είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που, όπως λέει και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: Με τον προσχηματικό τίτλο «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

* Και βεβαίως αμέσως ξεσηκώθηκε κόσμος διαμαρτυρόμενος ότι σε μια τέτοια μέρα πρέπει οι δημοσιογράφοι να καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να μην έχουμε φαινόμενα παραπληροφόρησης. Όχι ότι μπορεί να έχουμε φαινόμενα παραπληροφόρησης στη χώρα του Στέλιου Πέτσα, αλλά λέμε τώρα ρε παιδί μου, μία στο εκατομμύριο!
Εδώ λοιπόν η ΕΣΗΕΑ, πήρε μια σοφή απόφαση:
Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.
* Ένα «μπράβο» οφείλουμε να το πούμε, μιας και την έχουμε τσιγαρίσει αρκετές φορές την Ένωση. Εδώ, όμως, έπραξε ορθά!

* Κι επειδή δεν είναι μόνο απεργία αυτή η ζωή, αλλά είναι αλεγρία, ορίστε και κάτι όμορφο που μου έμαθα από γατόνι της τηλεοπτικής πιάτσας:
Υπάρχει παραγωγός που πλήρωσε ρήτρα διακόσια χιλιάρικα (ευρώ, όχι ρεπό!) για να σπάσει τη ρήτρα σε συμβόλαιο γνωστής τηλεπερσόνας και να την πάρει αυτή την τηλεπερσόνα από το κανάλι όπου εμφανιζόταν μεταγραφή σε άλλο δίαυλο.
Επαναλαμβάνω διακόσιες χιλιαροπούλες σε μια χώρα όπου ο μέσος εργαζόμενος μετράει πλέον και το πενηνταράκι.
«Ζούμε τηλεοπτικές μέρες του 2003, τότε που ο Κοντομηνάς δεν είχε αφήσει ούτε πουλί πετούμενο που να μην το χρυσώσει», όπως παρατήρησε και μια ψυχή…