ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ευχαριστούμε εκπαιδευτικό σύστημα...


Σήμερα η κόρη μου ολοκληρώνει τη φοίτησή της (sic) στο Γυμνάσιο, με τα εξής αποτελέσματα:
Άριστα στη Βιολογια, άσχετο που δεν ξέρει ούτε σε ποια πλευρά ειναι η καρδιά. Είναι μάλλον που.. ξέχναγε ανοιχτές η καθηγήτρια τις απαντήσεις στα διαγωνίσματα που έγραφαν ονλάιν. Ή ίσως και όχι, μπορεί να είναι (πολύ) κρυφό ταλέντο.
Άριστα στα γαλλικά, άσχετο που η μόνη λέξη που ξέρει είναι το κρουασάν -και αυτό ΜΟΝΟ αν είναι βουτύρου. Ειναι μάλλον που ξέρει Γαλλικά η μαμά («σταμάτα ότι κάνεις, γράφΟΥΜΕ διαγώνισμα γαλλικά»). Ή ίσως και όχι, μπορεί να είναι (πολύ) κρυφό ταλέντο.
Άριστα στη Φυσική, άσχετο που δεν ξέρει ούτε γιατί στεκόμαστε όρθιοι στη Γη και δεν μας ρουφάει το διάστημα, την είδε λέει ο καθηγητης προχθές και της είπε «θα σου έβαζα 18, αλλά πάρε ένα 20», «είναι πολύ καλός μαμά και νομίζει ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ξέρω Φυσική»...
Πάτος στα μαθηματικά, το οποίο θεωρώ πάρα πολύ αδικο, καθώς έχει κάτσει και έχει εκπονήσει με πολύ προσοχή, συγκέντρωση και εφευρετικότητα ένα συστημα ακριβείας, προκειμένου να πλαφονάρει τις απουσίες, χωρίς να μείνει στην ίδια τάξη.
Μην γελάτε, δεν είναι απλό, το μελετούσε κάθε βδομάδα, «θα πάω την τάδε μέρα, τη δείνα δεν θα πάω, θα την κοπανήσω τόσες πρώτες ώρες, τόσες τελευταίες, κ.λπ.», είχε πρόγραμμα το παιδί μου.
Μέτρια στα εικαστικά, το οποίο να πω τη μαύρη αλήθεια μου ΔΕΝ έχω καταλάβει πώς μπορείς να κάνεις εικαστικά ξαπλωμένος κάτω από το πάπλωμα, επίσης η Λάουρα είναι από μόνη της ένα εικαστικό δρώμενο, το οποίο δεν έχω την απαίτηση από κανέναν καθηγητή να το καταλάβει, διότι βέβαια τα εικαστικά στην Ελλάδα διδάσκονται όπως η γυμναστική.
Βλέπε επόμενη παράγραφο.
Μέτρια στη γυμναστική, «πώς ακριβώς κάνετε γυμναστική παιδί μου;», «ε, μας δείχνουν κάτι εικόνες και μας λένε να κάνουμε τις ασκήσεις στο δωμάτιό μας», η μόνη άσκηση που πιστεύω ότι έχει κάνει παιδί στο δωμάτιό του είναι ν΄αλλάξει πλευρό. Προφανώς δεν άλλαζε πλευρό αρκετά συχνά η δικιά μου.
Πολύ μέτρια στην Ιστορία, έχω μπει στο δωμάτιό της μια φορά την ώρα που έκανε ιστορία και με πήρε κι εμένα ένας γλυκός ύπνος, είναι σαν αυτά τα μεντιτέισιονς που ακούμε για να κοιμηθούμε όταν έχουμε αϋπνίες, ξέρετε, που σου λέει διάφορα πράγματα ένας με εντελώς υπνωτική φωνή, πιστεύω ότι η καθηγήτρια της ιστορίας κάνει λάθος επάγγελμα, θα έβγαζε πάρα ΠΟΛΛΑ λεφτά αν έκανε τέτοια βίντεο.
Η χρονιά αυτή πήγε πάρα πολύ καλά, προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα, τα οποία κατέδειξαν τοις πράγμασι και σε πολύ δύσκολες συνθήκες ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει άμεση και ολοκληρωμένη αντίληψη των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων κάθε παιδιού και φροντίζει να τις εκμεταλλευτεί και να τις αναδείξει αυτές τις ικανότητες και τις δυνατότητες με τον καλύτερο τρόπο.
Ευχαριστούμε εκπαιδευτικό σύστημα.

Μαρία Δεδούση (fb)