ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ποιους έτσουξε η θέση της ΕΣΗΕΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο


* Οπότε προκηρύσσεται η γενική απεργία της 10ης Ιουνίου και βγάζει (τι πιο φυσικό;) ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ. Τίποτε το συγκλονιστικό, απλώς ολίγος αγωνιστικός παλμός για να μη μας κράζουν.. όσοι και όσες δεν συμπαθούν τους δημοσιογράφους:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αντιτάσσεται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει τα εργασιακά κεκτημένα».
* Συν μπλα μπλα για το περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, όπου περιλαμβανόταν και η φράση:
«Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό».
* Κακά ως εδώ; Καλά ως εδώ. Έλα όμως που πήρε φωτιά η Νέα Δημοκρατία για το στόρι με τα ρεπό κι έβγαλε δική της ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωνε:
«Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο "επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό". Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μια απλή ανάγνωση αρκεί. Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν».
* Είναι να γελάει κανείς με την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Συρίγος. Όταν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ρεπό είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην ανθρωπότητα μετά απ’ την Ανάσταση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού (βλέπε και παραλήρημα Κυρανάκη…), έρχεται η Πειραιώς να υποστηρίξει ακριβώς τα αντίθετα! Προφανώς τους έτσουξε ότι ο μάλλον φιλικός προς την κυβέρνηση συσχετισμός στο ΔΣ της Ένωσης έβγαλε νορμάλ ανακοίνωση αντί να βγάλει το σκασμό…

Χρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ, newpost