ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Δυο κόμματα χρωστούν 600.000.000 ευρώ; «Σιγά την είδηση»!


Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ χρωστούν συνολικά εξακόσια εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν τα δυο πιο υπερχρεωμένα κόμματα στην Ευρώπη! Την είδηση αποκάλυψε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο Πάνος Σώκος, εκ των πλέον σημαντικών πολιτικών συντακτών της «Ελευθεροτυπίας», o oποίος το τελευταίο διάστημα είχε την τύχη και άλλων πολύ καλών και έντιμων δημοσιογράφων, να μην προσλαμβάνεται πουθενά - αμ, με τέτοια που γράφει, τι περίμενε!
Δεν είναι τυχαίο που τα μέσα που ασχολήθηκαν με την είδηση - και με εξαίρεση τα βασικά μέσα της αντιπολίτευσης - δεν ασχολήθηκαν καν με το θέμα! Ούτε μονόστηλο, ούτε θέμα σε εκπομπή!
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
-Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη, όχι απλώς δεν μείωσε τα χρέη του κόμματός του, αλλά τα αύξησε από 224 εκατομμύρια ευρώ σε 342 εκατομμύρια ευρώ!
-Το κυβερνών κόμμα επικαλείται για την αύξηση του χρέους του, τα υψηλά επιτόκια! Αλλά αυτό ισχύει για κάθε επιχείρηση και είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί!
-Η επίκληση των υψηλών τόκων δείχνει πως η ΝΔ δεν έχει καμία πρόθεση να αποπληρώσει το χρέος της και πως προφανώς θα επιδιώξει κάποια ρύθμιση! Επιπλέον, δεν προτίθεται να περιορίσει περαιτέρω τα έξοδά της, παρότι από τη στιγμή που βρίσκεται στην κυβέρνηση, σειρά στελεχών της χρηματοδοτούνται από το κράτος, σειρά δημοσκοπήσεων γίνονται από το Μαξίμου και τα υπουργεία κοκ.
-Τα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια αυτά δεν έχουν υποστεί την παραμικρή κύρωση - ίσως και στο πλαίσιο των «αλληλοεξυπηρετήσεων» να έχουν προβιβαστεί κιόλας! Υπενθυμίζουμε ότι στα τραπεζικά αυτά στελέχη έχει δοθεί ασυλία από το 2013 κιόλας!
-Για τα δάνεια έχει ασκηθεί δίωξη σε διευθυντές και ταμείων των δυο κομμάτων, που ποτέ δεν έχουν φτάσει στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Να θυμίσουμε ότι από τη Νέα Δημοκρατία έχει ασκηθεί δίωξη για τον Μενέλαο Δασκαλάκη και τον Θ. Σκορδά! Όταν δηλαδή πρόεδρος του κόμματος ήταν ο …Κώστας Καραμανλής!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ιδιώτες που χρωστούν ακόμα και λίγα χρήματα, σε συνεργασία με τις τράπεζες, δημιούργησε το νέο πτωχευτικό, που διαφημίστηκε ως «δεύτερη ευκαιρία», αλλά στην ουσία μοιάζει με τον τυφώνα: Από όπου περνάει, παίρνει μαζί του σπίτια, πορτοφόλια, αυτοκίνητα και υπόλοιπη περιουσία! Για τα κόμματα, βεβαίως, δεν μπορεί να υπάρχει πτώχευση, κριτής είναι ο λαός με την ψήφο του. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει την προκλητική στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα!

Βασίλης Σκουρής / Παιχνίδια Εξουσίας, ieidiseis