ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 10 Ιουνίου


Στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει τα εργασιακά κεκτημένα, αντιτάσσεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ..
  • Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται η υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
  • Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και 4 μήνες μετά την απόλυση.
  • Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό
  • Οι ρυθμίσεις της διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών.
Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο με όλες τους τις διατάξεις, που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, συντονίζει τη δράση του με όλον τον κλάδο της ενημέρωσης και συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου.