ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Facebook: Eπεκτείνει την τηλεργασία σε όλο το προσωπικό του και μετά την πανδημία


Το Facebook θα επιτρέψει σε όλους τους εργαζόμενους του που δουλεύουν μακριά από το γραφείο, να συνεχίσουν την τηλεργασία και μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19. Η εταιρεία ενημέρωσε το.. προσωπικό της ότι «οποιοσδήποτε, του οποίου η δουλειά είναι δυνατό να γίνει εξ αποστάσεως, μπορεί να ζητήσει να κάνει τηλεργασία».
Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Zούκερμπεργκ δήλωσε στους εργαζόμενους, σύμφωνα με το BBC, ότι σχεδιάζει να περάσει έως το μισό διάστημα του 2022 εργαζόμενος μακριά από το γραφείο του. Όπως ανέφερε σε γραπτό σημείωμα του στο προσωπικό, η εργασία μακριά από το γραφείο τον έκανε «πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό», δίνοντας τους «περισσότερο χώρο για σκέψεις με μακροχρόνιο ορίζοντα» και επιτρέποντας του «να περνάει πιο πολύ χρόνο με την οικογένεια του» (συνήθως στο σπίτι του στη Χαβάη).
Ο Ζούκερμπεργκ είχε προηγουμένως αναφέρει ότι οι μισοί από τους περίπου 60.000 εργαζόμενους του Facebook θα μπορούν να κάνουν τηλεργασία μέσα σε μια δεκαετία, αλλά φαίνεται πως το σχέδιο αυτό επιταχύνεται. Τα γραφεία του Facebook αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν άδεια για τηλεργασία, θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο τους τουλάχιστον τις μισές μέρες. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν άδεια εργασίας από το σπίτι τους.