ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Τουλάχιστον 220 εκατ. άνεργους θα φέρει η πανδημία της covid-19


Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) περιέγραψε τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19 στον κόσμο της εργασίας ως «κατακλυσμιαίο» και πολύ χειρότερο από αυτόν της.. χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Μιλώντας στην έναρξη της υπουργικής συνόδου της ILO, ο γενικός διευθυντής Γκάι Ράιντερ προειδοποίησε για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, που εν μέρει τροφοδοτείται από «τεράστιες ανισότητες στη διανομή των εμβολίων».
«Ο αντίκτυπος υπήρξε καταστροφικός, κατακλυσμιαίος», δήλωσε. «Ως σύνολο, αυτό αντιπροσωπεύει μια κρίση του κόσμου της εργασίας τέσσερις φορές πιο σοβαρή από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009».
Η υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 220 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος και ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την πανδημία δεν θα καλυφθούν πριν από το 2023.