ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα: «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο»


Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πλημμύρισε την Πανεπιστημίου και στα μαζικά μπλοκ των ομοσπονδιών και των συνδικάτων, αντανακλάται η μαζική συμμετοχή στην απεργία στους χώρους.. δουλειάς κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Από κάθε κλάδο επιβεβαιώνεται η ίδια μαχητική και αισιόδοξη εικόνα: η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων.
Από τους οικοδόμους με την καθολική συμμετοχή σε όλα τα εργοτάξια, που έμειναν και αυτή τη φορά κλειστά. Από τα Τρόφιμα - Ποτά, που ακόμα περισσότερα εργοστάσια πήραν σήμερα συλλογικά και οργανωμένα τη θέση τους στο απεργιακό μέτωπο. Από το Φάρμακο που καταγράφει τη μεγαλύτερη απεργιακή συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, επίσης με πολλά εργοστάσια κλειστά.
Από τα σούπερ μάρκετ, κόντρα στην ασφυκτική εργοδοτική τρομοκρατία, εργαζόμενοι κάνουν το βήμα, δίνουν το «παρών».
Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και από τα λεωφορεία, με πάνω από 800 οδηγούς και τεχνίτες να δηλώνουν απεργοί, παρά τη στάση των εργατοπατέρων που είχαν κηρύξει στάση εργασίας.
Από όλους τους κλάδους η ίδια μαχητική απάντηση.
Με κάλεσμα από τα μεγάφωνα χιλιάδες σημαίες στα χέρια των απεργών κυμάτισαν στον αέρα και από όλη τη συγκέντρωση ακούστηκε με μια φωνή το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

- πηγή: 902.gr