ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Σε πανικό η ΝΔ για το αντεργατικό νομοσχέδιο - Επιτέθηκε μέχρι και στην ΕΣΗΕΑ


Eπίθεση κατά πάντων εξαπολύει η ΝΔ για το αντεργατικό νομοσχέδιο, έχοντας απομονωθεί πλήρως. Τελευταίος αποδέκτης αυτών των επιθέσεων, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για τον.. «φιλεργατικό» χαρακτήρα του εν λόγω νομοσχεδίου, αποτέλεσε η ΕΣΗΕΑ, την οποία η ΝΔ κατηγορεί ότι ψεύδεται και ότι δεν τηρεί τη δεοντολογία.
«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας”. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η διαστρέβλωση αυτή γίνεται από εκείνους που έχουν ταχθεί να ενημερώνουν τους πολίτες», σχολιάζει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα.
Με αναφορά στην ανακοίνωση τής ΕΣΗΕΑ ότι με το νέο ν/σ «στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό», η ΝΔ χαρακτηρίζει την εν λόγω πρόταση «καταφανές ψεύδος» προσθέτοντας ότι μία ανάγνωση του ν/σ θα μας πείσει.
«Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΗΕΑ μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ».