ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

H EΣΗΕΑ παραπέμπει στο Πειθαρχικό «τους απεργοσπάστες του ΣΚΑΪ»

Τον αγώνα όλων των εργαζομένων χαιρετίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι από το πρωί απεργούν αντιτασσόμενοι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα..

έχουν απομείνει.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τους απεργοσπάστες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα:
"Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Τ/Σ «ΣΚΑΙ», που επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με «εκπομπή» σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα.
Ήδη η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως και ζητεί τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων. Διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν «ζωντανά»".