ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγνώμη ο Μητσοτάκης για τα ειδικά δικαστήρια κατά πολιτικών του αντιπάλων


Για παράβαση καθήκοντος διώκεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από τους βασικούς μάρτυρες για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis..Η δίωξη σε βάρος του αντεισαγγελέα, αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς του επιρρίπτεται ευθύνη ότι δεν έλαβε στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018, όπου είχε μεταβεί με τους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς, προφορικά στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού τα οποία προσφέρθηκαν από Αμερικανούς και ζήτησε αυτά να σταλούν με την επίσημη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι αληθές πως αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την υπόθεση και ότι απλά υπέδειξε τη νόμιμη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, δίωξη που ασκήθηκε για «παράβαση καθήκοντος, σε δήλωσή του αναφέρει:
«Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην.. υπουργού της ΝΔ που σχετίζονται με την Novartis, επιβεβαιώνει πόσο “σκευωρία” ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες».
«Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατ. ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί τον πρωθυπουργό «μετά από αυτή την εξέλιξη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει».
«Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.