ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Aνακοίνωση Καρούτζου, Σταθάτου, Ντελέζου και Δαυλού για τον ΕΔΟΕΑΠ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή με ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ)
Νίκος Καρούτζος (πρώην Πρόεδρος), Άντζυ Σταθάτου (πρώην Γεν. Γραμματέας), Κώστας Ντελέζος.. και Κωνσταντίνος Δαυλός (πρώην Πρόεδρος ΤΥΠ). Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Απαγόρευσαν τον εσωτερικό έλεγχο στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ. Πάνω από 600 συντάξεις και 5 εκ ευρώ εφάπαξ στον αέρα
Πάνω από 600 ασφαλισμένοι συνωστίζονται στην ουρά για να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη στον ΕΔΟΕΑΠ. Πάνω από 5 εκ ευρώ εφάπαξ βρίσκεται σε εκκρεμότητα και λιμνάζει στα συρτάρια του τομέα Ασφάλισης του ΕΔΟΕΑΠ.
Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι απαιτείται τώρα έλεγχος στη λειτουργία του Τομέα Ασφάλισης του ΕΔΟΕΑΠ καθώς πέραν των παραπάνω υπάρχουν ενδείξεις απόδοσης συντάξεων και εφάπαξ που δεν είναι σύννομες.
Στις αρχές του 2021 το ΔΣ ομόφωνα συμφώνησε να διενεργηθεί εσωτερικός έλεγχος στον Τομέα Ασφάλισης για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει. Ο έλεγχος αυτός δεν έγινε ποτέ. Και δεν έγινε χωρίς ποτέ να ενημερωθεί το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Αντιθέτως, στο τελευταίο ΔΣ, με την πρωτοφανή απόφαση «παγώματος» του ελέγχου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ Στ. Καπάκος επικύρωσε την «ασυλία» του Τομέα Ασφάλισης, μεταθέτοντας ουσιαστικά τον έλεγχο, ο οποίος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, για μετά τις εκλογές! Θεωρούμε, ότι η κατάσταση αυτή δείχνει ότι στον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σύννομης λειτουργίας, κατάσταση η οποία -διά της αποφάσεως μη ελέγχου επί μακρόν, του Τομέα Ασφάλισης- τώρα καλύπτεται από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Σταύρο Καπάκο, αλλά και τους κ.κ. Θεοδωρακάκο, Τάτση, Μιχαλίτση, Κουμπιά και Γκανά.
Το γεγονός ότι έχει συσσωρευτεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ τεράστιος αριθμός μη διεκπεραιωμένων αιτήσεων επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ μας βάζει σε προβληματισμό. Ο προβληματισμός γίνεται έντονη ανησυχία για το ακριβώς συμβαίνει στον Τομέα Ασφάλισης δεδομένου ότι ήδη έχουν ήδη διαπιστωθεί περιπτώσεις αμφίβολης νομιμότητας παροχές εφάπαξ και ασφάλισης στο κλάδο υγείας που συγκαλύπτονται από την πλειοψηφίας.
Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ
Νίκος Καρούτζος πρώην Πρόεδρος
Άντζυ Σταθάτου πρώην Γενικός Γραμματέας
Κώστας Ντελέζος
Κωνσταντίνος Δαυλός πρώην Πρόεδρος ΤΥΠ"