ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Kαρατομήσεις προϊσταμένων στα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ


"«Σφαγή» στα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Καρατόμησαν προϊσταμένους περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ και τους αντικατέστησαν με κομματικά αρεστούς"..Τα παραπάνω γράφει το e-tetradio και δίνει λεπτομέρειες με όσα φέρονται να έγιναν στα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Αναλυτικά γράφει το e-tetradio:
διευθύντρια των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ Δήμητρα Τζαγαδούρα επικοινώνησε το μεσημέρι με κάποιους προϊσταμένους περιφερειακών σταθμών και τους ανακοίνωσε αιφνιδίως την αντικατάστασή τους.
Η πιο τρανταχτή περίπτωση είναι η αντικατάσταση του εδώ και έξι χρόνια προϊσταμένου της ΕΡΤ Σερρών, Λεωνίδα Κασάπη, η οποία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης. Πρόκειται για έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο προϊστάμενο που κατέστησε την ΕΡΤ Σερρών έναν από τους πιο παραγωγικούς σταθμούς της ΕΡΤ: επισκέψεις δεκάδων σχολείων και εκατοντάδων μαθητών του νομού, πολιτιστικό φεστιβάλ κάθε φθινόπωρο σε συνεργασία με τους φίλους της ΕΡΤ Σερρών κλπ. Ο ίδιος μάλιστα αντικαταστάθηκε λίγες ημέρες αφότου απέστειλε στη διευθύντρια την αναλυτική έκθεση πεπραγμένων του σταθμού καθώς και την αναλυτική πίτα με τoν ραδιοφωνικό χρόνο των κομμάτων μέσα από τις τοπικές εκπομπές του σταθμού, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω προϊστάμενος είχε δεχτεί... τηλεφωνήματα πολλές φορές από πρόεδρο τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, ο οποίος συχνά κατήγγειλε την ΕΡΤ Σερρών ότι δίνει παραπάνω χρόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και για «φιλοσυριζαϊκή» στάση.
Την ίδια τύχη και η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου Αναστασία Σπυριδάκη, η οποία μαζί με τη Μυρσίνη Τζινέλλη κάλυψε το προσφυγικό ζήτημα με απόλυτη επιτυχία, επάρκεια και ατέλειωτα ξενύχτια. «Ήταν ο στυλοβάτης του σταθμού, μια συνάδελφος που δούλευε συνεχόμενα μερόνυχτα χωρίς σταματημό», λένε για την Αναστασία συνάδελφοί της στην ΕΡΤ. Πιθανότατα δεν άρεσε στην κυβέρνηση η κάλυψη του προσφυγικού ζητήματος. Στη θέση της τοποθετήθηκε δημοσιογράφος που η οργανική της θέση είναι στην Αθήνα και δεν έχει καμία σχέση με τον σταθμό του Βορείου Αιγαίου.
Αλλά και στον περιφερειακό της ΕΡΤ Κοζάνης αντικαταστάθηκε ο προϊστάμενος του σταθμού Θωμάς Κάστιας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση του ήταν επισφαλής από τη στιγμή που ο εκλεκτός του Ραδιομεγάρου ήταν ο «γαλάζιος» ανταποκριτής σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.
Και αναμένονται τηλεφωνήματα από την Δήμητρα Τζαγαδούρα και στους άλλους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς της ΕΡΤ".