ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Το πολιτικό κιτς και ο παραπονεμένος Σούπερμαν της «Καθημερινής»


Ο Στέντωρ της «Καθημερινής» δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την παραπολιτική είδηση με την τούρτα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Η «Καθημερινή» κάνει λόγο για.. συμφιλίωση Χατζηδάκη με το πολιτικό κιτς αλλά το προχωρά ακόμη πιο πέρα αναφέροντας πως η τούρτα-υπερπαραγωγή, αντανακλά, έστω χονδροειδώς, και την αφήγηση του ιδίου για τον εαυτό του, καθώς παραπονιέται ότι του φορτώνουν πάντα τα δύσκολα. Κι εκείνος, λέει, τα επωμίζεται, όχι σαν σούπερ ήρωας αλλά σαν ιερομάρτυρας. Αντε, και του χρόνου με τούρτα Οσιος Ονούφριος.
Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ο Στέντωρ για την τούρτα Χατζηδάκη:
Οταν σερβίρεις σοσιαλιστικό ρεαλισμό, θα λάβεις ανάλογη απάντηση. Στην τούρτα γενεθλίων του Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο ίδιος εικονιζόταν να σχίζει το πουκάμισό του ως Σούπερμαν, που, αφού «κανόνισε» τις ΔΕΚΟ, ετοιμάζεται να περιλάβει και τις συντάξεις, απάντησε ο επίσημος φορέας σοσιαλιστικού ρεαλισμού: Η ΚΝΕ. Η Νεολαία του ΚΚΕ έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο κυριαρχεί το σύνθημα «Η αντίδρασή μας θα είναι ο κρυπτονίτης τους».
Η τούρτα-υπερπαραγωγή, πάντως, δεν αποτυπώνει μόνο τη συμφιλίωση του υπουργού Εργασίας με το πολιτικό κιτς. Αυτοί που τον ξέρουν λένε ότι αντανακλά, έστω χονδροειδώς, και την αφήγηση του ιδίου για τον εαυτό του, καθώς παραπονιέται ότι του φορτώνουν πάντα τα δύσκολα. Κι εκείνος τα επωμίζεται, όχι σαν σούπερ ήρωας. Αλλά σαν ιερομάρτυρας. Αντε, και του χρόνου με τούρτα Οσιος Ονούφριος.