ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο «βασιλιάς» της αργομισθίας - Ελειπε 15 χρόνια από τη δουλειά του αλλά πληρωνόταν κανονικά!


Ανδρας που «εργαζόταν» ως υπάλληλος νοσοκομείου εξακολουθούσε να λαμβάνει μισθούς συνολικού ύψους 538.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι δεν είχε πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο.. Pugliese Ciaccio, στην πόλη Καταντζάρο της Καλαβρίας, από το 2005.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο κοπανατζής δημόσιος υπάλληλος σε ηλικία 67 ετών, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό. Εξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην αργομισθία – φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.
Σε έρευνα με την κωδική ονομασία «μερική απασχόληση», η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είχε απειλήσει την διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του.
Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία.
Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση σε όλον τον δημόσιο τομέα.
Σε μια από τις έρευνες, η αστυνομία χρησιμοποίησε μυστικές κάμερες παρακολούθησης για να «παγιδεύσει» 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο που εξαπατούσαν το σύστημα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι σύζυγοι δύο εξ αυτών επειδή χτυπούσαν κάρτες αντ’αυτών ενώ ενώ άλλα μέλη του προσωπικού βρίσκονταν για… κανό, ψώνια ή έξω με φίλους εν ώρα εργασίας.
Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αξιωματικός της τροχαίας που ζούσε στο ίδιο κτίριο στο οποίο δούλευε, καταγράφηκε να χτυπάει κάρτα με το εσώρουχό του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι.