ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σύγχυση με τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών


«Όσοι από τους 30-39 έχουν ιστορικό θρομβώσεων θα περιμένουν» 

Στις 27 Απριλίου, Μ. Τρίτη ξεκινά στη χώρα μας ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορoνοϊού, με τους 30 - 39 να εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astrazeneca..Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός χτες ανακοίνωσε τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας το εξειδίκευσε λέγοντας ότι οι 30-39 θα έχουν πρόσβαση μόνο στο AstraZeneca και η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα είπε πως όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων «προφανώς θα περιμένουν για να κάνουν κάποιο άλλο».
Ωστόσο η κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί νέο μπέρδεμα καθώς μέχρι σήμερα διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι είναι εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή η εμφάνιση θρόμβωσης και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συγκεκριμένες ηλικίες .
Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος γιατί επελέγη η προτεραιοποίηση της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών, που θα μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό από τη Μεγάλη Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «θέλουμε να φέρουμε τους νεότερους ανθρώπους κοντά στο εμβόλιο».
Βέβαια ισχύει και το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα 55 ετών και άνω έχει απορρίψει χιλιάδες ραντεβού με το συγκεκριμένο σκεύασμα με αποτέλεσμα να υπάρχει απόθεμα από τις συγκεκριμένες δόσεις.
Η Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κληθείσα να σχολιάσει τι θα γίνει για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39, αλλά δεν μπορούν να κάνουν για ιατρικούς λόγους το εμβόλιο της AstraZeneca – για παράδειγμα ιστορικό θρομβώσεων – είπε ότι «προφανώς θα περιμένουν για να κάνουν κάποιο άλλο εμβόλιο».
Ωστόσο τίθεται το ζήτημα πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας των 30-39 ετών ώστε να έχουν πρόσβαση και σε άλλα εμβόλια;
Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών η ίδια είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για όσους ανήκουν σε αυτήν. - πηγή: avgi.gr