ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Χρυσοχοΐδης: Πρόσθετα μέτρα προστασίας για Βαξεβάνη μετά τις καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του


Με δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου-εκδότη Κ. Βαξεβάνη ότι έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, γνωστοποιεί.. τα εξής: «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».
Σημειώνεται ότι χθες, ο Κώστας Βαξεβάνης με μακροσκελή ανάρτησή του, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του (δείτε ΕΔΩ).

Mηνύσεις από Φουρθιώτη
ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ: 
Μετά από σειρά επιθέσεων εις βάρος μου κάποιοι χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη και αστεία μυθεύματα επιχειρούν από θύμα να με παρουσιάσουν ως θύτη. 
Μετά από 15 σφαίρες από πολεμικό όπλο στην κατοικία μου. 
Μετά από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην κατοικία μου. 
Μετά από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου συνεργάτη μου έξω από την μετάδοση της τηλεοπτικής μου εκπομπής ! 
Μετά από τις αλλεπάλληλες απειλές κατά της ζωής μου ακόμα και από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μελών Κυβέρνησης, υπόθεση που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο των «Αποκαλυπτικών», η ιστορία, που έπλασε ο κ. Κώστας Βαξεβάνης για τους δικούς του λόγους, αποτελεί την κορύφωση του πολέμου λάσπης, που δέχομαι το τελευταίο διάστημα λόγω της εκδοτικής μου παρουσίας.
Επειδή είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου έχω ήδη προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες καταθέτοντας μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη
Μήνυση όμως κατέθεσα και κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη καθώς με τις πράξεις και παραλείψεις του συνεχίζει να εκθέτει σε κίνδυνο την ζωή μου καθώς παρά το ότι είμαι διαπιστωμένα στόχος επιθέσεων, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί από πλήθος πραγματικών και καταγεγραμμένων περιστατικών, αφαίρεσε, ύστερα από πολιτική εντολή την προστασία μου. 
Αντίθετα, με πολιτική εντολή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε πρόσθετα μέτρα προστασίας για τον κ. Βαξεβάνη βάσει των ισχυρισμών ότι ένας κύριος «τον οποίο ούτε καν κατονομάζει» του είπε ότι απειλείται η ζωή του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα οποία θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι ζητώ άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βαξεβάνης, που αποτελούν μνημείο ψεύδους και συκοφαντίας.
ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ