ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Νεκρή από πυρά αστυνομικού 16χρονη Αφροαμερικανή στο Οχάιο


Την ώρα που το δικαστήριο λάμβανε την ιστορική απόφαση της ενοχής του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν που σκότωσε το Τζορτζ Φλόιντ το Μάιο του 2020, μια 16χρονη μαύρη έπεφτε νεκρή
από.. πυρά αστυνομικών στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο.
Η αστυνομία έσπευσε σε σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι μια ύποπτη ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αποπειράθηκε να τραυματίσει κόσμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ένα μέλος της οικογένειας της έφηβης και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα The Columbus Dispatch ανέφερε ότι πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί κοντά σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, μερικά λεπτά προτού το σώμα των ενόρκων απαγγείλει την ετυμηγορία του στη δίκη για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι αστυνομικοί στάλθηκαν στην περιοχή έπειτα από κλήση στην άμεση δράση (τον αριθμό 911) για απόπειρα τραυματισμού με μαχαίρι από ύποπτη.
Ο δήμαρχος του Κολόμπους, ο Άντριου Γκίνθερ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας μέσω Twitter πως «μια νεαρή γυναίκα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της».
Οι αστυνομικοί που επενέβησαν φόραγαν κάμερες, οι οποίες λειτουργούσαν. Το Γραφείο Έρευνας για Ποινικές Υποθέσεις του Οχάιο (Ohio Bureau of Criminal Investigation, BCI) έχει αναλάβει την υπόθεση, πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Μέλη της οικογένειας ανέφεραν πως το κορίτσι που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μακάια Μπράιαντ και ήταν 16 ετών.
Μια γυναίκα που είπε πως ονομάζεται Χέιζελ Μπράιαντ και είναι θεία του θύματος είπε στην Columbus Dispatch πως η νεαρή ζούσε σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων και ενεπλάκη σε διένεξη με κάποιο άλλο πρόσωπο στο κέντρο αυτό.
Η θεία του παιδιού επέμεινε πως η έφηβη είχε ήδη πετάξει κάτω το μαχαίρι που είχε πάνω της προτού την πυροβολήσει επανειλημμένα αστυνομικός, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ / documentonews