ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Κ. Βαξεβάνης: Δέχθηκα τηλεφώνημα για συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου


Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Dcumento Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του μετέφερε πληροφορίες για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του..Ο K. Βαξεβάνης καταγγέλλει σειρά περιστατικών, που όπως υποστηρίζει σχετίζονται και με τους πυροβολισμούς στο σπίτι τηλεπαρουσιαστή αλλά και τα πυρά κατά αστυνομικών στην Εκάλη, πριν από λίγες ημέρες.
«Ξέρω πως πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από τη δημοσιογραφία μου. Μπορεί να μην κινδυνεύω, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη φοβάμαι. Οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι βλάκες. Έμαθα πολλά χρόνια να ζω με το φόβο και να το διαχειρίζομαι. Δεν του επιτρέπω να με χειρίζεται», γράφει ο Κ. Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε την σχετική καταγγελία μέσω Facebook.
Ο δημοσιογράφος ενημερώνει ότι οι πληροφορίες που του δόθηκαν δε μπορούσαν να αξιολογηθούν και έτσι έμειναν. Συμπληρώνει όμως ότι ο συνάδελφός του Βαγγέλης Τριάντης, «σε επικοινωνία που είχε για άλλα θέματα με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Γεωργακοπούλου, την ενημέρωσε για τις πληροφορίες που είχαμε δεχθεί. Ήταν ξεκάθαρο πως δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε νομική αξιοποίηση, παρά μόνο αν η πηγή μας αποφάσιζε να καταθέσει στην Εισαγγελία. Εκτός από την άτυπη ενημέρωση προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, θεώρησα πως καλό ήταν να ενημερώσω τους δικηγόρους μου και δύο ακόμη συναδέλφους εκτός του Βαγγέλη Τριάντη».