ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Γιατί Μητσοτάκης και Τσίπρας προτιμούν συγκεκριμένα κανάλια

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ALPHA ήταν η δεύτερη τηλεοπτική του συνέντευξη μέσα στον Απρίλιο (η πρώτη ήταν στις 7 του μηνός) και μάλιστα στον..

ίδιο όμιλο, αφού και τότε είχε μιλήσει στο STAR. Αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει μια ημέρα πριν, δηλαδή στις 6 Απριλίου στο KONTRA, ενώ τρεις εβδομάδες νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN.
Ο πρωθυπουργός στις 10 Φεβρουαρίου είχε παραχωρήσει ξανά συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, ενώ στις 21 Μαρτίου στο “Βήμα” και τον Αντώνη Καρακούση!
Με λίγα λόγια οι δυο αρχηγοί, εκτός όλων των άλλων συναγωνίζονται και στις συνεντεύξεις… Με τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν το ράλι υποβάλλοντας ερωτήσεις, και ενίοτε να παίρνουν απαντήσεις!
Με αυτούς λοιπόν τους ρυθμούς λογικά τις επόμενες ημέρες αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, είτε στον ΑΝΤ1, είτε στο STAR, είτε στον ALPHA, είτε ξανά στο OPEN… Αποκλείεται η ΕΡΤ, διότι προχθές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για “Κρούσματα λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση” και κανείς από τη διοίκηση της εταιρίας δεν θα ήθελε τον Τσίπρα να τα “χώνει” on air… Επίσης ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες να μιλήσει στο MEGA, μιας και σε αυτήν τη φάση οι σχέσεις με τον όμιλο Μαρινάκη είναι τεταμένες λόγω και των αγωγών σε Παπαχρήστο κ.α… Ανεξάρτητα που πέρυσι στις 3 Μαρτίου 2020 αιφνιδίασε παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και τον Αντώνη Καρακούση. Φέτος δεν είναι πέρυσι! Για αυτό αν απορριφθούν οι παραπάνω σταθμοί μένει μόνο ο ΣΚΑΙ που επίσης οι πιθανότητες είναι μικρές, αλλά όχι μηδενικές! Η τελευταία συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ ήταν προεκλογικά στους Παπαχελά – Κοσιώνη, ήταν επεισοδιακή και φυσικά είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον!
Δεδομένου λοιπόν ότι η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να βγαίνει όλο και συχνότερα ο Τσίπρας στα media, διότι είναι το μόνο ισχυρό χαρτί του “μαγαζιού” προς τα έξω και δεδομένου ότι εχθές μίλησε ο πρωθυπουργός, είναι θέμα χρόνου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραχωρήσει την επόμενη τηλεοπτική του συνέντευξη για να απαντήσει. Κατά συνέπεια ο δίαυλος που θα επιλεγεί – όπως αποδεικνύεται (και από τις προηγούμενες συνεντεύξεις, πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) ελάχιστη σημασία έχει, αφού θα πει αυτά που θέλει.
Άλλωστε η στατιστική των τηλεοπτικών συνεντεύξεων των δυο μονομάχων είναι δοσμένη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει πρωτίστως σε ALPHA, STAR και ΑΝΤ1, δευτερευόντως σε ΣΚΑΙ και ποτέ (ξανά) στη Σία Κοσιώνη, και περιμένουμε αν θα μιλήσει στο OPEN (και στη Νίκη Λυμπεράκη), αλλά και στο MEGA! Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας (πιο ευέλικτος ως αξιωματική αντιπολίτευση) μιλάει – επίσης, σε ALPHA και STAR, σε ΑΝΤ1 και OPEN, και αναμένουμε πότε θα κάνει την έκπληξη μιλώντας ξανά σε ΣΚΑΙ και MEGA.

- από το enimerosi24