ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

H οικογένεια Λάτση κοιτάζει (ξανά) προς τα media - To δημοσιογραφικό μανιφέστο της Εριέττας


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε παραμελήσει το Ίνσταγκραμ, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες. Το έχουμε κάπως αφήσει στην άκρη, ενώ άμα το ψάξει κανείς λίγο καλύτερα..

ανακαλύπτει διαμαντάκια.
Όπως το δελτίο Τύπου, ας πούμε, της Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη με τις ευχαριστίες προς τον Νίκο Δένδια για τη σθεναρή στάση του μέσα στην Τουρκία ή το σημείωμα της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση (της ακτιβίστριας για το περιβάλλον και τα ζώα Εριέττας Κούρκουλου Λάτση, αν θέλω να είμαι πιο ακριβής), που είπε προ ολίγων ημερών τον καημό της για τη δημοσιογραφία και το πώς έχει χαθεί η μπάλα στον κλάδο.
Το μεταφέρω εδώ, γιατί έχει το ενδιαφέρον του (αν μη τι άλλο το «οι εφημερίδες έχουν γίνει όπλα μέσα από τα οποία ο ένας επιχειρηματίας πυροβολεί τον άλλον» δεν είναι αστείο…) και γιατί αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες η φημολογία που θέλει την οικογένεια Λάτση να ρίχνει πλέον μια ματιά στα media, μετά από πλήρη αποχή από τον κλάδο:
«H συγγραφή είναι η μεγάλη μου αγάπη… Από κοριτσάκι ήταν ο τρόπος έκφρασής μου και με βοήθησε σε όλες τις δύσκολες φάσεις της ζωής μου. Λόγω αυτού, σέβομαι πολύ τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα αυτούς που χρησιμοποιούν το ταλέντο τους στον γραπτό λόγο για να φέρουν την αλλαγή. Δυστυχώς όμως, παρατηρώ ότι στην χώρα μας το επίπεδο όσο πάει και πέφτει, ενώ κάθε ίχνος τέχνης του επαγγέλματος αυτού έχει χαθεί. Οι εφημερίδες έχουν γίνει όπλα μέσα από τα οποία ο ένας επιχειρηματίας πυροβολεί τον άλλον, ενώ τα περιοδικά ασχολούνται με αστειότητες τις οποίες πουλάνε σαν “ειδήσεις”. Έχει χαθεί η δημοσιογραφία και αυτό που την έχει αντικαταστήσει είναι τα Screenshots των δικών μου story, τα οποία αναδημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.
Ναι… είναι πράγματα που μοιράζομαι εγώ από επιλογή, αλλά αναρωτιέμαι αυτοί που τα αναδημοσιεύουν δεν ντρέπονται να λέγονται “δημοσιογράφοι”;.
Σκοπός μου μέσα από αυτή την σελίδα είναι να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να βοηθήσω την μικρή κοινότητα που με ακολουθεί να κάνει την μετάβαση σε έναν τρόπο ζωής ο οποίος βασίζεται στον σεβασμό προς τα ζώα, το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας.
Το ότι επιλέγω να μοιράζομαι πράγματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή, είναι γιατί είναι κομμάτι της αλήθειας μου και χωρίς αυτήν, η επικοινωνία μου και η επαφή μου με τον κόσμο θα ήταν ελλιπής.
Θα περιμένω με αγωνία να δω αν θα αναδημοσιευτεί ΚΑΙ αυτό το κείμενο στα κουτσομπολίστικα site… “Έξαλλη η Εριέττα Κούρκουλου” θα πουν… και εγώ θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι, ποιόν ενδιαφέρει αυτή η “είδηση”;»

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο Newpost