ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΕΡΤ: Aπό το μαγικό «χαρτάκι» του Ξανθάκη στις καταγγελίες της Νικολάρα


* Όταν είχα ποστάρει το μαγικό «χαρτάκι» από την ΕΡΤ, ναι, αυτό το «χαρτάκι» που έδινε εντολή να μην παίξουν εικόνες από το πρωθυπουργικό κορωνογλέντι στην Ικαρία και επίσης τον Λιγνάδη να..τον δείχνετε μόνο του, η πρώτη αντίδραση των σιχαμένων τρολακίων ήταν να ανακράξουν «fake news» και να μ’ αρχίσουν στο βρισίδι!
Και ύστερα ήρθε η κατηφόρα…
* Όπου έσκασαν μύτη ο ένας μετά απ’ τον άλλον οι υψηλά ιστάμενοι και είτε δεν λέγανε τίποτε για την ταμπακέρα, είτε το παραδεχότανε αλλά μιλούσαν για προβοκάτσια. Αλλά δεν τους βγήκε το φύλλο και περάσαμε κατόπιν στην απροσεξία και στο τέλος καταλήξαμε να δηλώνουν ότι «αυτά παντού γίνονται, αμάν πια γιατί σκούζετε τόσο πολύ τ’ αυτιά μας πήρατε»!
Τόσο μπροσθόβαροι με τις απόψεις τους και τις αποδείξεις τους…
* Αλλά στην ΕΡΤ μια καταστροφή δεν έρχεται ποτέ από μόνη της. Βλέπε τις χθεσινές καταγγελίες της συναδέλφου (και ειδικής γραμματέως του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), Μάχης Νικολάρα ότι ρεπορτάζ για το «μαύρο» στα social media, «κόπηκε» χωρίς εξήγηση και αντικαταστάθηκε από άλλο, ρεπορτάζ το οποίο είχε κάνει η ίδια για το επεισόδιο της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» που προβλήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Με δικά της λόγια:
«Ήμουν στο μοντάζ όταν έμαθα ότι το ρεπορτάζ μου κόβεται και ετοιμάζεται εσπευσμένα άλλο θέμα για να αντικαταστήσει το δικό μου. Ακολούθως ενημερώθηκα και επισήμως ότι το ρεπορτάζ μου δεν θα παίξει αν και ήταν πλέον έτοιμο και προγραμματισμένο για το επεισόδιο της εκπομπής “Ειδικές Αποστολές” που προβλήθηκε τη Δευτερα 12/4.
Γιατί κόπηκε ένα θέμα για τη λογοκρισία στα social media; Εξήγηση σοβαρή και τεκμηριωμένη δεν έλαβα αν και το ζήτησα πολλές φορές και γραπτώς και προφορικά».

* Η απάντηση της ΕΡΤ;
Μας έστειλε δελτίο Τύπου ότι έσκισε η ζωντανή εκπομπή για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 το απόγευμα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, η μέση τηλεθέασή της καταγράφηκε στο 18,6%!

Χρήστος Ξανθάκης (από τη στήλη του medioΠΙΛΑΦΟ στο Newpost)