ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Η Συσπείρωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ σε εγρήγορση


Μέτωπο ενάντια στην προληπτική λογοκρισία

Ανακοίνωση της δημοσιογραφικής παράταξης (ΕΗΕΑ) "Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος":
Από την ανάρτηση οδηγιών προληπτικής λογοκρισίας στα πλάνα του πρωθυπουργού με τον.. Δ. Λιγνάδη και από το κορωνοπάρτι της Ικαρίας, στην προληπτική λογοκρισία του ρεπορτάζ της Μάχης Νικολάρα για τη λογοκρισία στο FB. Ενδιαμέσως, η κλήση για εξηγήσεις στην αρχισυντάκτρια εκπομπής που δεν πρόλαβε να λογοκρίνει το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου και προκάλεσε … εγκεφαλικά στην ακροδεξιά κοινοβουλευτική πτέρυγα της ΝΔ.
Τα σημάδια που αφήνει πίσω της η ηγεσία της ΕΡΤ για το πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, είναι πια πολλά και το καθένα πιο μαύρο απ΄ το προηγούμενο. Η γαλάζια παρέα της Αγ. Παρασκευής με τις «δράσεις πρόληψης» που εφαρμόζει, καταπατά κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατικής λειτουργίας του κορυφαίου δημόσιου Μέσου της χώρας.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος καλεί όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ σε εγρήγορση για τη στήριξη της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας, σε ενεργή αντίδραση απέναντι σε παρόμοιας κοπής «δημοσιογραφικές οδηγίες». Η αλληλεγγύη εκμηδενίζει τον φόβο και την ανασφάλεια.
Αν και…σιγά μη φοβηθούν τώρα, εκείνοι που δεν φοβήθηκαν τους Σαμαρο-κεδίκογλου.
Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος
21 Απριλίου 2021