ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

O ΓΑΠ ως "σημαντικός προοδευτικός πόλος" και η «Καθημερινή»


Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Την τελευταία μία εβδομάδα παρατηρείται μια κινητικότητα από στελέχη που πρόσκεινται στον ΓΑΠ,.. αλλά και από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. Οι Μ. Καρχιμάκης, Χ. Καστανίδης και Ν. Παπανδρέου παρενέβησαν μέσα σε λίγες ημέρες κάνοντας ταυτόσημες αναφορές για την περίοδο της διακυβέρνησης του Γιώργου, λέγοντας –σας το λέω κωδικοποιημένα– πως «τον έριξαν» και εν τω μεταξύ δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Κερασάκι στην τούρτα ήταν ο πολύπειρος Δ. Ρέππας, που με άρθρο του (στα Νέα) περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί πως θα φύγει η «Δεξιά».
Κρίκος
Αλλά και ο ίδιος ο ΓΑΠ μίλησε στην τελευταία Κ.Ο. του κόμματος. Βουλευτές του Κινήματος μου περιέγραψαν μια ομιλία «υψηλού επιπέδου» με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά, στην οποία –και εδώ είναι μία είδηση– δεν άδειασε τη στάση Δένδια, αλλά εμμέσως τη στήριξε. Ενδεικτική της στήριξης που είχε ο ΓΑΠ από στελέχη του ΚΙΝΑΛ ήταν η τοποθέτηση της Εύας Καϊλή, που ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να παίξει ρόλο ως συνδετικός κρίκος, χάρη στις διεθνείς επαφές του, όπως για παράδειγμα με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.
Πώς ερμηνεύεται;
Τα παραπάνω σημαίνουν πως ο ΓΑΠ κινείται για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ; Πηγές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό λένε πως ο Γιώργος δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, αλλά προσθέτουν ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην προσπάθεια του πρώην ΠΑΣΟΚ να γίνει πάλι σημαντικός προοδευτικός πόλος, από τη στιγμή δε που ο Τσίπρας φαίνεται αδύναμος να ξεφύγει από το ίδιο του το κόμμα.