ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η Τέχνη του Δρόμου στην Καβάλα


Στην Καβάλα ταξιδεύει σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου στις 18:00 η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου», με τον street artist Same84 να αναζητά την έμπνευση για την επόμενη τοιχογραφία του..Η «Γαλάζια Πόλη», με το πλούσιο παρελθόν και το δραστήριο παρόν της, κρύβει τα στοιχεία εκείνα που θα συνθέσουν το επόμενο έργο του Same84, και το οποίο θα αποτυπωθεί στην πιο δημιουργική γωνιά της πόλης: στο προαύλιο ενός καλλιτεχνικού σχολείου.
Η γνωριμία με την πόλη αρχίζει δυναμικά μέσα από τη συνάντηση με μια ομάδα εθελοντών που ομορφαίνει κάθε γωνιά της. Μετά από μια στάση για λίγο ράγκμπι, ο Same84 βρίσκει το πρώτο στοιχείο για το mural του στην ιστορία μιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι.
Η περιπλάνηση συνεχίζεται μέσα και έξω από την πόλη. Στα ορμητικά νερά του Νέστου, στο Δέλτα του ποταμού με την πλούσια πανίδα, στα βουνά κάνοντας endurο, αλλά και στην ιστορική παλιά πόλη, θα ακούσουμε όλες τις ιστορίες που συνθέτουν την Καβάλα του σήμερα. Φυσικά, δεν θα λείψει και μια επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού, με όλα τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδεικνύουν μία ακόμα πτυχή της πόλης.

«Αυτή η πόλη έχει τον τρόπο της να ανοίγει δρόμους. Όπως έκανε και για την τέχνη μου», μας λέει ο Same84 αφού μας αποκαλύψει το «πιο καβαλιώτικο γκράφιτι που μπόρεσε να σκεφτεί σε 3 μέρες». Παρακολουθήστε κάθε στάδιο της δημιουργίας του σε ένα ακόμα ταξίδι της Τέχνης του Δρόμου, αυτή την Παρασκευή στις 18:00 στην ΕΡΤ3.
Συντελεστές:
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: Same84
Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Μοντάζ: Αναστάσιος Ταστσίδης
Photo credits: © 2021 Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3