ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Άγριoς καβγάς δημοσιογράφων (πρώην και νυν): «Δεν ντρέπεσαι», «Είσαι περιφερόμενο fake news» [BINTEO]


Σε σφοδρή αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου και του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου. Οι δύο άνδρες μιλώντας το πρωί.. της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ συγκρούστηκαν με αφορμή την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και το «διάγγελμα» Μητσοτάκη προς τους πολίτες. Μία φράση του Νίκου Σβέρκου προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ.
«Έκανε πάρα πολύ κακή εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης ουσιαστικά κατηγόρησε όσους πέθαναν επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί. Ήταν πολύ ατυχής έκφραση», είπε ο δημοσιογράφος Ν. Σβέρκος, με τον Δ. Mαρκόπουλο να απαντά πως «με έμμεσο τρόπο βάζετε αστερίσκους στη διαδικασία του εμβολιασμού και εσείς και πολλοί σύντροφοί σας από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τα αίματα άναψαν με εκφράσεις όπως «δεν ντρέπεστε» και «είσαι ένα περιφερόμενο fake news» να ακούγονται στον αέρα της εκπομπής.
Οι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, μάλιστα, αναγκάστηκαν να περάσουν σε διαφημίσεις μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιστρέψουν αργότερα πιο ήρεμοι.

Δείτε το βίντεο:



Αναλυτικά ο διάλογος που οδήγησε σε καβγά:
Δ.Μ.: Οι πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, αυτό το μήνυμα πρέπει να μας ενώνεις όχι να μας διχάζει. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ κάποιους αστερίσκους από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πολιτική με τον κορωνοϊό, το μείζον είναι να πάρει ο πολίτης το σωστό μήνυμα. Από τον κ. Σβέρκο, δεν ακούω ένα σωστό μήνυμα.Βάζει μαι εξαίρεση ενός 38χρονου για να καλύψει τι;
Ν.Σ.: Τι μήνυμα ακούτε;
Δ.Μ.: Εγώ ακούω ένα μήνυμα όπου βάζετε αστερίσκους. Βάζετε λόγια στο στόμα του πρωθυπουργού τα οποία ουδέποτε είπε και ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο βάζετε αστερίσκους στη διαδικασία των εμβολιασμών
Ν.Σ.: Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ντρέπεστε; Βάζω εγώ αστερίσκους;
Δ.Μ.: Βάζετε, με τον τρόπο σας...
Ν.Σ.: Ντροπή. Εχει μείνει ο κόσμος ανεμβολίαστος, είμαστε στο 7% διπλής δόσης και μας λέτε ότι βάζω αστερίσκους; Να ανακαλέσετε αμέσως!

Δ.Μ.: Ο κόσμος κατάλαβε τι είπατε και κρινόμαστε
Ν.Σ.: Να ανακαλέσεις αμέσως, δεν ντρέπεσαι;
Δ.Μ.: Εσείς να ντρέπεστε που βάζετε λόγια στο στόμα του πρωθυπουργού. Δημοσιογράφος είστε ή κομματικό στέλεχος; Ντροπή σας!
Ν.Σ.: Ντροπή που θα μου πει ότι είμαι και αρνητής του εμβολίου
Δ.Μ.: Ντροπή να αλλοιώνεις αυτά που είπε ο πρωθυπουργός
Ν.Σ.: Τι αλλοιώνω μωρέ; Τι είναι ο πρωθυπουργός; Που κάθεται και λέει ότι πεθαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί;
Δ.Μ.: Αλλοιώνεις το μήνυμα του πρωθυπουργού
Ν.Σ.: 38 ετών ήταν ο άνθρωπος που πέθανε. Νέα γυναίκα
Δ.Μ.: Γιατί σπείρεις την αμφιβολία;
Ν.Σ.: Να βρούμε εμβόλια να εμβολιαστεί ο κόσμος, δεν έχει εμβολιαστεί κανένας.
Δ.Μ.: Η επιτομή της παραπληροφόρησης. Να φύγουμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου; Είναι αστείος!
Ν.Σ.: Να ανακαλέσετε αμέσως
Δ.Σ.: Τι να ανακαλέσω; Με fake δηλώσεις που βάζετε στο στόμα του πρωθυπουργού; Να ντρέπεσαι
Ν.Μ.: Εσύ να ντρέπεσαι, που κατηγορείς τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί
Δ.Μ.: Είσαι ένα περιφερόμενο fake news
Ν.Σ.: Αστείε!
Δ.Σ.: Είσαι απαράδεκτος, παραχαράζεις δηλώσεις. Είσαι και δημοσιογράφος; Πολιτικό στέλεχος είσαι
Ν.Σ.: Κρύβεσαι πίσω από την ασυλία