ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος επέστρεψε - Ποιοι τον στελεχώνουν


Ολα τα ονόματα διευθυντών, στελεχών και
αρθρογράφων από την «παλιά φρουρά»

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στα οικονομικά σάιτ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο διαδίκτυο. Στο παιχνίδι μπήκε και ο μιντιακός όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη που αποκτά αμιγώς οικονομικό Μέσο.. Ενημέρωσης, αξιοποιώντας έναν από τους πιο ιστορικούς τίτλους του (πάλαι ποτέ) ΔΟΛ. Σήμερα βγήκε στον αέρα του διαδικτύου, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, μέσα από το ot.gr, που στελεχώνεται κυρίως από τους δημοσιογράφους του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη οι οποίοι δουλεύουν ήδη για ΤΑ ΝΕΑ , ΤΟ ΒΗΜΑ, το Μega και τα άλλα Μέσα της Αλτερ Εγκο ενώ επιστρατεύτηκαν και κάποιοι «παλιοί» αρθρογράφοι. 
Σύμβουλοι έκδοσης στο νέο διαδικτυακό εγχείρημα είναι οι διευθυντές των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ,  Αντώνης Καρακούσης και Γιώργος Μαντέλας αντίστοιχα.
Στους αρθρογράφους περιλαμβάνονται πολλοί της «παλιάς φρουράς» όπως οι Γιάννης Μαρίνος, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, Παύλος Κλαυδιανός, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος και Δημήτρης Στεργίου.
Διευθυντής σύνταξης είναι o Χρήστος Δόγας. Με ειδικό σύμβουλο τον Κώστα Τσαούση, αρχισυντάκτρια την Ανδρομάχη Παύλου και υπεύθυνο News Project τον Ανδρέα Παναγόπουλο.
Η συντακτική ομάδα αποτελείται από τους Γιάννη Αγουρίδη, Θανάση Αδαμόπουλο, Μαρία Βουργάνα, Προκόπη Γιόγιακα, Ξανθή Γούναρη, Ναταλία Δανδόλου, Μελίνα Ζιάγκου, Κώστα Ιωαννίδη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Λάμπρο Καραγεώργο, Αλέξανδρο Καψύλη, Ολγα Κλώντζα, Χρήστο Κολώνα, Δημήτρη Μανιάτη, Τάσο Μαντικίδη, Αγη Μάρκου, Γιώργο Παυλόπουλο, Γιώργο Πολύζο, Αρη Ραβανό, Δημήτρη Σταμούλη, Ελένη Στεργίου, Μάχη Τράτσα και Ευθύμη Τσιλιόπουλο.
Αναλύσεις θα γίνονται από τους Κώστα Αντωνάκο, Βασίλη Κώτση, Σεραφείμ Πολίτη, Ντίνο Σιωμόπουλο, Ζώη Τσώλη και Νίκο Φιλιππίδη.
Με ειδικούς συνεργάτες για φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα τους Απόστολο Αλωνιάτη, Δαμιανό Ευστρατιάδη, Γιώργο Κορομηλά και Παλαιολόγο Λιάζο.



Με web developer τον Λάμπρο Ντόκα.



Την εμπορική διεύθυνση έχει η Πέννυ Λάγκα.



Την ευθύνη του ΟΤ.gr έχει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διευθυντής Ψηφιακών Μέσων της Αλτερ Εγκο.


Σε σχετικό σημείωμα
«Σε μια εποχή μεγάλων προσδοκιών και αλλαγών, η σταθερή αξία στην οικονομική ενημέρωση επιστρέφει. Με Real time δείκτες. Συνεργασίες με έγκυρα διεθνή μέσα και πολύπλευρη ενημέρωση» αναφέρει η (προσωρινή) αρχική σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ο οποίος θα συνεργαστεί με ΜΜΕ-«μεγαθήρια» όπως οι Financial Times, η Wall Street Journal, ο Economist, το CNBC και το πρακτορείο Reuters.


Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος (ot.gr) επέστρεψε!
Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος επιστρέφει. Για να αποτελέσει ξανά τον οικονομικό σύμβουλο που κάθε πολίτης έχει ανάγκη σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και μεγάλων προσδοκιών. Για να συμβάλει ξανά όχι μόνο στην οικονομική ενημέρωση αλλά και στην οικονομική παιδεία της ελληνικής κοινωνίας. Για να ξαναβρεί τους αναγνώστες που τον θυμούνται ακόμη στην έντυπη μορφή αλλά και για να συναντηθεί με την ψηφιακή εποχή



ΟΟικονομικός Ταχυδρόμος επέστρεψε. Για να αποτελέσει ξανά τον οικονομικό σύμβουλο που κάθε πολίτης έχει ανάγκη σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και μεγάλων προσδοκιών. Για να συμβάλει ξανά όχι μόνο στην οικονομική ενημέρωση αλλά και στην οικονομική παιδεία της ελληνικής κοινωνίας. Για να ξαναβρεί τους αναγνώστες που τον θυμούνται ακόμη στην έντυπη μορφή αλλά και για να συναντηθεί με την ψηφιακή εποχή.



Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος έχει μια βαριά ιστορία. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1926 και έως το 1944 κυκλοφορούσε ως εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα. Επανεκδόθηκε το 1954 ως εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση και έτσι κυκλοφορούσε έως το 2000. Από το 2000 και μετά κυκλοφορούσε ως ένθετο στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέχρι το 2004.



Ολο αυτό το διάστημα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την οικονομική ενημέρωση αλλά και ταυτόχρονα ένα εβδομαδιαίο οικονομικό εγχειρίδιο που για χιλιάδες αναγνώστες ήταν ο τρόπος για να μυηθούν στην οικονομική επιστήμη και να κατανοήσουν τα οικονομικά φαινόμενα.



Το νήμα αυτής της ιστορίας σε έναν νέο αιώνα και μια εποχή ψηφιακή θέλει να συνεχίσει η ιστοσελίδα ot.gr (Οικονομικός Ταχυδρόμος).



Με επιμονή στις ίδιες αρχές της ανεξαρτησίας από κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, της πολυφωνίας, του συνδυασμού της άμεσης και συνεχούς ενημέρωσης και της ενδελεχούς ανάλυσης.



Με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για όλες τις ελληνικές και ξένες αγορές, την αγορά συναλλάγματος, την αγορά παραγώγων. Με συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και ερευνητικές ομάδες ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες: Financial Times, Wall Street Journal, The Economist, Barron's, Reuters Breaking News, CNBC.



Και κυρίως με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό.



Με συμβούλους έκδοσης τους Αντώνη Καρακούση και Γιώργο Μαντέλα.



Με την αρθρογραφία της «παλιάς φρουράς»: Γιάννης Μαρίνος, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, Παύλος Κλαυδιανός, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος και Δημήτρης Στεργίου.



Διευθυντής σύνταξης o Χρήστος Δόγας. Με ειδικό σύμβουλο τον Κώστα Τσαούση, αρχισυντάκτρια την Ανδρομάχη Παύλου και υπεύθυνο News Project τον Ανδρέα Παναγόπουλο.



Με συντακτική ομάδα τους Γιάννη Αγουρίδη, Θανάση Αδαμόπουλο, Μαρία Βουργάνα, Προκόπη Γιόγιακα, Ξανθή Γούναρη, Ναταλία Δανδόλου, Μελίνα Ζιάγκου, Κώστα Ιωαννίδη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Λάμπρο Καραγεώργο, Αλέξανδρο Καψύλη, Ολγα Κλώντζα, Χρήστο Κολώνα, Δημήτρη Μανιάτη, Τάσο Μαντικίδη, Αγη Μάρκου, Γιώργο Παυλόπουλο, Γιώργο Πολύζο, Αρη Ραβανό, Δημήτρη Σταμούλη, Ελένη Στεργίου, Μάχη Τράτσα και Ευθύμη Τσιλιόπουλο.



Με αναλύσεις από τους Κώστα Αντωνάκο, Βασίλη Κώτση, Σεραφείμ Πολίτη, Ντίνο Σιωμόπουλο, Ζώη Τσώλη και Νίκο Φιλιππίδη.



Με ειδικούς συνεργάτες για φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα τους Απόστολο Αλωνιάτη, Δαμιανό Ευστρατιάδη, Γιώργο Κορομηλά και Παλαιολόγο Λιάζο.



Με web developer τον Λάμπρο Ντόκα.



Την εμπορική διεύθυνση έχει η Πέννυ Λάγκα.



Την ευθύνη του ΟΤ.gr έχει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διευθυντής Ψηφιακών Μέσων της Αλτερ Εγκο.