ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τσίπρας: «Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη»


Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ανακοινώσεις του στο χθεσινό διάγγελμα εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε on camera δήλωσή του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του.. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταλογίζει στον πρωθυπουργό την ευθύνη για το ότι για δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα οι πολίτες χάνουν το παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό.
Αφήνει αιχμές ότι η επιλογή να θυσιαστεί το Πάσχα για χάρη του προαποφασισμένου ανοίγματος του Τουρισμού στα μέσα Μαϊου αποτελεί πολιτική επιλογή και δεν πατάει στα επιδημιολογικά δεδομένα.
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε.
Με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε.
Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν.
Και αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι.
Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του.
Και το ερώτημα είναι:
  • Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δε μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα;
  • Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;
  • Και βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του sms για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο;
Ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του.
Όσα διαγγέλματα και να κάνει, οι πολίτες του έχουν ήδη γυρίσει τη πλάτη.
Και του καταλογίζουν ότι για ένα ακόμη Πάσχα στερούνται την ελευθερία τους, εξαιτίας της δίκης του ανικανότητας και ανεμελιάς».