ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κρίσιμη η κατάσταση, αλλά... ανοίγουν όλα μετά το Πάσχα


Τρεις ημερομηνίες ορόσημα έθεσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, κάνοντας νέα έκκληση στους πολίτες για να εμβολιαστούν..Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το μόνιμο, πλέον, κυβερνητικό αφήγημα που θέλει τα self test να είναι... πανάκεια για το άνοιγμα της οικονομίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι εκείνα που... γεφύρωσαν τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.
Το χρονοδιάγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα έξαρση του ιού:
  • Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
  • Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει περαιτέρω η βεντάλια των εμβολιασμών και για πολίτες άνω των 30 ετών, ενώ υποστήριξε ότι τριπλασιάζεται η διανομή των self test σε όλη τη χώρα.